Pápai szentmisék élőben a Mária Rádióban


2011-11-05 19:08:26  | cikk: HuHa  | 


Pápai szentmisék élőben a Mária Rádióban főképe
Holnaptól november végéig a pápai római katolikus templomokban celebrált szentmiséket közvetíti a Mária Rádió országos műsora. Ez egyfajta beharangozója is annak, hogy december 8-tól elindul a Mária Rádió helyi – pápai - műsora.
-Nemcsak a pápai szentmisék élőben történő sugárzását, hanem az egyes templomokhoz tartozó közösségek életének bemutatását és a templomok történetének ismertetését is műsorára tűzi ebben a hónapban a Mária Rádió – mondta el érdeklődésünkre Buzásné Patyi Judit, a helyi műsor főszerkesztője – a sor a Szent Anna plébániával kezdődik, ennek ismertetését már el is készítettük.
A szentmise holnap 9 órakor kezdődik, a mise után pedig a plébánia történetével ismerkedhetnek meg az országos adás hallgatói „A hét plébániája” című műsorban. A Szent Anna templomot a Szent József templom, a Nagytemplom, majd a Szent Benedek Templom bemutatása, illetve az ott celebrált misék közvetítése követi a hónap végéig, mindeközben pedig gőzerővel folyik a pápai műsor technikai előkészítése.
-December 8-án Isten segítségével felszenteljük a pápai Mária Rádiót, és indul a helyi adás. A stáb nagyrészt már összeállt, technikusok, műsorszerkesztők dolgoznak majd a rádióban, a főszerkesztői-koordinátori feladatokat pedig jelenleg én végzem. Természetesen várunk önkénteseket még a csapatba, szeretnénk bővíteni a jelenlegi stábot.
A keresztény értékek közvetítésére hivatott rádió egyfajta hiánypótló médium lesz a környéken, hiszen a Katolikus Rádió adása nem fogható a körzetben, a Mária Rádió Magazin felmérései szerint pedig nagy az igény a vallási médiumra. A pápai műsor indítása kapcsán Buzásné Patyi Judit felkereste a környékbeli településeket, tapasztalatai szerint mindenütt nagy várakozással fogadják a helyi adás indítását.
-Főleg az idősek és betegek várják, hogy Pápán és környékén is fogható legyen műsor, hiszen ők nem tudnak eljutni a templomokba. A rádióban egyébként mindennap lesz élő szentmise közvetítés, rózsafüzér imádság. Elsődleges célunk az evangelizáció, de ismeretterjesztő műsorokat, gyermekműsorokat, híreket is hallhatnak az érdeklődők. A műsor része lesz az Egészségpercek, a Lelki percek, a Boldoggá avatásra váró szentjeink, a Szent helyek üzenete című magazin, de szó lesz a szentségek felvételének módjáról, a tanúságtételről és más fontos dolgokról. Természetesen az adásban helyet kap a pápai környékbeli kegyhelyek, katolikus közösségek bemutatása is – sorolta a műsor főszerkesztője.
A Mária Rádió országos, 24 órás adásában 16-tól 20 óráig kaptak helyet a helyi műsorok, vagyis minden nap délután 4 órától a pápai adást hallhatják majd a környékbeli rádióhallgatók. Pápa és a környék falvainak plébánosai is nagy örömmel fogadták a helyi műsor indulását, és néhány szentmise időpontján is módosítottak, hogy bekerülhessen a december 8-ától induló adásba.
Addig is Mária Rádió országos műsorában már holnaptól lehet hallani a pápai szentmiséket, az első élő közvetítést a Szent Anna templomból adják vasárnap, a misét Salgó Ferenc atya celebrálja 9 órakor.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!