Pápa a második a tiszta, virágos városok között


2011-11-05 09:12:02  | cikk: HuHa  | 


Tapolca után Pápa városa szerezte meg a második helyezést a „Tiszta, Virágos Veszprém Megyéért” című pályázaton. Az öt kategóriában meghirdetett versenyt tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Veszprém Megyei Önkormányzat, a megye 217 településéből idén hatvan község illetve város vett részt a megmérettetésen. A pályázatot a Gazdasági és Területrendezési Bizottság értékelte, a bírálati szempontok között szerepelt többek között a virágok és fák telepítésének mennyisége, a zöldterületek gondozottsága és a parlagfű irtása is. Pápa a tízezer fő feletti települések kategóriájában indult, s érte el a második helyezést.
A pályázat eredményhirdetését tegnap tartották Várpalotán a Thury várban. A települések elöljáróit Talabér Márta, Várpalota polgármestere, országgyűlési képviselő köszöntötte, a díjakat Kovács Norbert, a megyei közgyűlés alelnöke adta át. Dr. Áldozó Tamás, a Gazdasági és Területrendezési Bizottság elnöke, Pápa polgármestere a rendezvényen úgy fogalmazott, nagyon sok városban és községben helyi kezdeményezésre már évtizedek óta vannak ehhez hasonló pályázatok, a megyei megmérettetés viszont egyfajta minőségbiztosítást jelent, melyben a települések egymáshoz mérhetik magukat.
-A sok pályázó azt jelenti, hogy Veszprém megyében önmagukra és településükre igényes polgárok laknak – mondta a bizottság elnöke.
Értesüléseink szerint, több Pápa környéki falut is díjazott a bizottság, a háromszáz fő alatti települések között például Bakonyságot, Békást és Döbröntét, az 500-1000 fő közötti községek kategóriájában pedig Nyárádot.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!