Ezúttal a Győri ETO győzte le 3-2-re a Lombard Pápát


2011-11-04 20:00:57  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb1.hu  | 


Ezúttal a Győri ETO győzte le 3-2-re a Lombard Pápát főképe
2500 néző látogatott ki az ETO Parkba, a Győri ETO – Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgó mérkőzésre, az OTP Bank Liga 15. fordulójának nyitó találkozójára. A felek az elmúlt bajnokságban először Győrben találkoztak, akkor Abwo góljával a vendégek nyertek 1-0-ra. A visszavágón a Perutzban ugyancsak a Lombard Pápa győzött 2-1-re. A hazaiaknál mindössze három hazai labdarúgó kapott helyet a kezdőben, a győriek a Stevanovic, Takács Ákos, Stanisic, Dinjar, Pilibaitis, Dudás, Szabó, Trajkovic, Junior, Ahjupera, Djordjevic összetételben kezdtek, míg Bene Ferenc egy helyen változtatott a múlt heti, Videoton elleni kezdőhöz képest, a hetek óta keveset (szinte semmit) mutató Sander Puri helyett Németh Milán kezdett, a pápaiak a Szűcs, Tóth, Ganugrava, Lovrencsics, Ferenczi Rodenbücher, Maric, Totadze, Horváth, Németh Présinger kezdővel vonultak ki a játéktérre. A vendégek előtt adódott az első helyzet, Lovrencsics adta be a labdát a 16-os jobb oldaláról, a középen berobbanó Maric elől az utolsó pillanatban mentettek szögletre a védők. Hat perccel később jött a válasz, Dudás jobb oldali beadása után a hosszún érkező Ahjupera talpalta nyolc méterről kapura a labdát, Szűcs csak bravúrral tudott szögletre menteni a jobb felső sarok elől. A 25. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, Ji-Paraná jobb oldali szöglete után a labda átszállt a fejek fölött, a középen érkező Ahjupera négy méterről a kapu jobb alsó sarkába gurított 1-0. Az első játékrész vége előtt nem sokkal megduplázta előnyét az ETO, Ahjupera passzolt a remek ütemben érkező Trajkovics elé a jobb oldalon, aki még tolt egyet a labdán, majd hét méterről a kapu bal oldalába bombázott 2-0. Fordulás után Maric passzolt remek ütemben Lovrencsicshez, aki a 16-os jobb oldali csücskétől csak centikkel lőtt a kapu jobb alsó sarka mellé. A 62. percben már három volt a hazaiak előnye, Dudás bal oldali beadására a korábban csereként beállt Koltai érkezett, és két védő szorításából az ötös bal oldali csücskéről fejelt a kapu jobb oldalába 3-0. Három perccel később Takács sodorta el Maricot a 16-oson belül, amiért Kassai játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizit Ferenczi a kapu bal felső sarkába bombázta 3-1. Izgalmasan alakult a meccs hajrája, ugyanis a mieink újabb gólt szereztek, a 79. percben röviden szabadítottak fel a védők, így Lovrencsics elé került a labda, aki 17 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt 3-2. Az egyenlítés Ferenczi fejében volt, a támadó hat méteres fejesét a léc fölé tolta bravúrral Sztevanovics. A győriek hazai mérlege továbbra is parádés, hiszen mind a nyolc meccsüket megnyerték. A Lombard Pápa szombaton az Újpest együttesét látja vendégül.

Győri ETO FC - Lombard Pápa 3-2
(2-0) Gsz: Ahjupera, Trajkovic, Koltai, ill.Ferenczi, Lovrencsics

Csertői Aurél
: Magunknak tettük nehézzé. Megrúgtuk a gólokat, utána stabilabban kellett volna játszanunk, de magunkra húztuk az ellenfelet, nem szabad ilyen hibákat elkövetni. Gratulálok a csapatnak a fél szezonban elért 34 pontért, ez parádés teljesítmény, elégedettek vagyunk. Azt nem tudom, hogy a Pápa az elején mezőnyfölényben volt-e, én azt figyeltem, hogy rengeteg akciót vezettünk, rúgtunk három gólt és simán megnyertük a meccset, idézőjelben simán, mert a végére izgalmassá tettük. Harag nincs a két bekapott gólért, de volt egy kis fegyelmezetlenség, a lényeg azonban, hogy hármat rúgtunk.

Bene Ferenc
: Az első félidőben az elképzeléseink 70 százalékban bejöttek, igaz, a támadóharmadban nem tudtunk minőségi döntéseket hozni. A Győr a játék szempontjából talán nem volt olyan jó, de hatékony játszott, kitűnő játékosai vannak. Nekünk is vannak jó játékosaink, a második félidőben bebizonyítottuk. Sajnos szinte magunkat vertük meg az elmúlt két mérkőzésen. Ha így tudunk futballozni, ahogy a második félidőben, akkor van jövőnk. Az aggaszt, hogy sok gól van beadásból, helyezkedési hibából, ezen változtatni kell, mert belekényszerítenek minket a szimpatikus vesztes szerepébe, de erre nem vagyok kíváncsi semmiképpen sem. Amíg a védekezési hibákon nem tudunk változtatni, addig nem fogunk sok pontot szerezni, de hosszútávon ez ki fog alakulni.

(Az nso. hu nyomán)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!