A helyi autonómia bástyáit építhetjük - megalakult Tapolcafői Városrész Önkormányzata


2011-11-04 18:45:06  | cikk: mo  | 


A helyi autonómia bástyáit építhetjük - megalakult Tapolcafői Városrész Önkormányzata főképe
Ünnepélyes testületi ülés keretében alakult meg ma délután Tapolcafői Városrész Önkormányzata. Az alakuló ülésen a Tapolcafői Forrás Népdalkör rövid műsorral köszöntötte a megjelenteket, dr. Áldozó Tamás polgármestert, Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének tagjait, Tapolcafői Városrész Önkormányzata testületének tagjait és elnökét, Apostol Pál református lelkipásztort és a tapolcafőieket.
Az ünnepélyes ülésen Áldozó Tamás köszöntötte a megjelenteket. Beszédében leszögezte, a részönkormányzatok megalakulásával a helyi autonómia újjáépítésének bástyáit építhetjük fel. Pápa polgármestere ismertette a tapolcafői településrészi önkormányzati választás eredményeit. Elmondta, Tapolcafő 7 jelöltet állított, melyek közül Pápa Város Képviselőtestülete 4 főt választott meg részönkormányzati képviselőnek: Somogyi Zoltánt, Takácsné Molnár Esztert, Vargáné Kósi Mártát, Villmanné Ikervári Lillát. Áldozó Tamás megjegyezte, Somogyi Zoltán a korábbi testületi ülésen nem tudta letenni esküjét, így ő akkor lesz a részönkormányzat teljes jogú tagja, ha esküjét a soron következő testületi ülésen leteszi. A részönkormányzat elnöke – a törvény erejénél fogva – az adott választókerület önkormányzati képviselője, a tapolcafői településrészi önkormányzat esetében Zsegraics Gyula.
A polgármester beszédében azt hangsúlyozta, a településrészi önkormányzatok csak akkor működhetnek jól, ha intézményük mögött egy összetartó, identitástudattal bíró, fejlődni képes, elvárásokat megfogalmazó, önmagára igényes közösség áll. Áldozó Tamás hozzátette, megítélése szerint mindezek a feltételek Tapolcafőn adottak.
Zsegraics Gyula az ünnepélyes alakuló ülésen az összefogás szükségességét és az együvé tartozás fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, a jó célok érdekében össze akartak és össze is tudtak fogni a tapolcafőiek, gondoljunk csak az aktív sportéletre, a kultúrára, a felújított templomokra, játszótérre, óvodára vagy akár a tapolcafői forrás visszatérése után a Tanösvény kialakítására – fogalmazott az elnök. Zsegraics Gyula köszönetet mondott Pápa Város Képviselőtestületének a jelenleg is zajló kerékpárút-fejlesztésért és a helyieknek mindazért, amit a településért tettek.
- Bízom benne, hogy a részönkormányzatok megalakulásával erősíteni tudjuk az összetartozást, különösen a fiatalok tekintetében. A részönkormányzat lehetőséget nyújt számunkra, hogy szűkebb környezetünk eddig meg nem valósított céljait elérjük, javaslattal éljünk Pápa Város Képviselőtestülete felé a minket érintő döntések meghozatalában – emelte ki Zsegraics Gyula.
Tapolcafői Városrész Önkormányzata képviselőtestületének tagjai első ülésükön elfogadták a részönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát és a 2011. évi munkatervet. A testület tagjai az év hátralévő hat ülésén beszámolót hallgatnak meg – egyebek mellett – a civil szervezetek tevékenységéről, a temető helyzetéről, a településrészi játszótér működésének tapasztalatairól és a közbiztonságról.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!