Az ETO kiflit ma biztosan oszt, ponto(ka)t nem szeretne


2011-11-04 14:54:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az ETO kiflit ma biztosan oszt, ponto(ka)t nem szeretne főképe
Ma 18 órától második élvonalbeli mérkőzésén ül le a Lombard Pápa kispadjára a múlt héten kinevezett Bene Ferenc. Az NB I legfiatalabb edzője legutóbb a bajnoki címvédő ellen készítette fel a csapatot, ma sem épp a sereghajtó otthonába látogatnak, hiszen a második helyen álló Győri ETO lesz az ellenfél. A mai találkozón a már régóta maródi Gyömbér Gáboron kívül Ceasar Quintero, Farkas Attila és Dlusztus András is csak a lelátóról szurkolhat a pápaiaknak. A mieink mestere szerint amennyiben javul a védekezés, csapata képes legyőzni a házigazdákat-
- A futball örök szabálya, hogy minden mérkőzés más, tehát soha nem szabad az előző találkozóból kiindulni. Az biztos, hogy ez a csapat nem alkalmas a bunkerfutballra. Emellett abban is biztos vagyok, hogy ha a csapat agresszívebb és szervezetettebb védekezést mutat, mint tette azt Videoton ellen, akkor képesek vagyunk megverni a Győrt.
Csertői Aurélnak nélkülöznie kell Fehér Zoltánt és Kiss Mátét, rajtuk kívül sem eltiltott, sem sérült nincsen, a tréner szerint sikerük a helyzetkihasználáson múlhat.
- Jó csapat a Pápa, veszélyes csatárokkal és gyors szélsőkkel, ezért fontos, hogy a kontratámadásokat sokkal jobban levédekezzük, mint a Pécs ellen. A támadójátékunkban elsősorban azt várom, hogy jobb lesz a helyzetkihasználásunk, a lehetőségeink ugyanis megvoltak a legutóbbi mérkőzéseken, de ezek nagy része sajnos kimaradt. Fontos, hogy 34 pontunk legyen, tartani akarjuk a lépést a Debrecennel.
A győri klub szeretne a szurkolóknak is kedveskedni, ezért a Lipót Pékség jóvoltából 4000 kiflit osztanak ma szét a győri nézőknek - jelentette be Horváth Cs. Attila, az ETO klubmenedzsere.

Várható összeállítások:
Győri ETO: Stevanovic - Takács, Stanisic, Djordjevic, Szabó O. - Pilibaitis, Ji-Paraná, Trajkovic - Dudás, Ahjupera, Dinjar
Lombard: Szűcs - Nagy S., Rodenbücher, Totadze, Présinger - Lovrencsics, Horváth L., Ganugrava, Maric - Ferenczi, Puri

A 70 évesen elhunyt Albert Flórián emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében minden osztály hétvégi bajnoki mérkőzése - így a mai is - egyperces gyászszünettel kezdődik. Az MLSZ pénteki tájékoztatása szerint az egyetlen magyar aranylabdásra a következő szöveg felolvasásával emlékeznek majd:
"Október 30-án, vasárnap éjjel pótolhatatlan veszteség érte a magyar labdarúgást: egy hónappal 70. születésnapja után elhunyt Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó, akiről még életében elnevezték a Ferencváros stadionját. Nem is játszott más klubban, mint a Ferencvárosban, amelynek a felnőtt csapatában 1958. november 2-án, másfél hónappal a 17. születésnapja után mutatkozott be, és azonnal két gólt szerzett. A Ferencvárosban 351 mérkőzésen 256-szor talált be az ellenfelek hálójába, az év labdarúgójának választották 1966-ban és 1967-ben, négyszeres magyar bajnok, 1965-ben pedig csapatával megnyerte a Vásárvárosok Kupáját. Még 18 éves sem volt, mikor először játszott a válogatottban 1959. június 28-án. A címeres mezt 75-ször húzhatta magára, és 31 gólt szerzett. Olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres világ- és egyszeres Európa-válogatott. 1967-ben a France Football hagyományos szavazásán elnyerte az Európa legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. 1969-ben egy súlyos sérülés törte meg a karrierjét, és 1974. március 17-én játszotta utolsó hivatalos mérkőzését. 2004-ben bekerült a Nemzet Sportolói közé.
Tisztelegjünk egy percig némán a magyar futball Császára emlékének!"

(nb1.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!