Remekeltek karatékáink a X.J&S Speed Kupán


2011-11-03 14:04:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Remekeltek karatékáink a X.J&S Speed Kupán főképe
A Griff KSE kilenc versenyzővel indult az immár tízedik alkalommal megrendezett J&S Speed Kupán, Tarjánban. A rangos versenyen a már megszokott népes létszámmal jelentek meg országunk gyermek és serdülő versenyzői, valamint több szlovákiai klub is képviseltette magát az így nemzetközivé bővülő eseményen. A korábbiaktól eltérően idén formagyakorlat kategóriában is indított az egyesület néhány versenyzőt. Bár az edzéseken szinte az utolsó napokig inkább a küzdelmekre készültek, néhányan vállalták, hogy katában (formagyakorlat) is megmérettetik magukat: Réfi Gergő, Gerencsér Marcell, Benkő Ármin és Benkő Noémi. Dobogós helyezés ugyan nem született, de a klub versenyzői komoly hozzáállása arra enged következtetni, hogy megfelelő felkészüléssel a későbbiekben ezen a téren is érhetnek el eredményeket. A küzdelmekben már több pápai siker született, a versenyzők teljesítményét Bolla András értékelte.
- Benkő Noémi a hatos mezőnyben három győztes küzdelemmel a dobogó legtetejére verekedte magát, megőrizve ezzel többszörös bajnoki címét. Az első, kicsit álmosabb küzdelem után magabiztosan menetelt előre, egyaránt figyelve ellenfelére és az edzői tanácsokra. Nagy Beni este negyed hatig várt az első küzdelmére, amelyben lehengerlő győzelmet aratott tapasztalt kapuvári ellenfelével szemben. A végeredmény 6-0 Beni javára. A küzdelemben kibontakozni láthattuk Beni technikai tudását és fizikai erejét, bár mindez a következő összecsapásban kevésnek bizonyult. Alapvető hibákat vétett a védekezés terén, így ellenfele győzött 6-3-ra. Beni végül ezüstéremmel térhetett haza. Molnár Milán népes, 16-os tábláról indult. Első küzdelmében 3-0-ás hátrányból volt képes fordítani, és 5-3-ra győzött. A küzdelem során nagyszerűen kamatoztatta egyik legerősebb képességét, a gyorsaságát. Miután így bemelegedett, második ellenfelét probléma nélkül verte. Harmadik küzdelmében sajnos ő is hibákat vétett a védekezés terén, így ellenfele két darab két pontot érő fejrúgással búcsúztatta Milust a mezőnyből, de két korábbi győzelme végül a dobogó harmadik fokára jutatta. Nagy Olivér szintén 16-os mezőnyből indult. Első küzdelmében 3-0-ra vezetett, de ellenfelének sikerült fordítania, végül 6-5-re kapott ki, s így nem jutott be a legjobb 8 közé. Valószínűleg figyelme hagyta cserben a küzdelem közepén, és ezért nem sikerült megőriznie vezető pozícióját. Bíztató azonban, hogy 5 pontot tudott szerezni, s a későbbiekben talán a védekezés terén is fejlődni fog. Benkő Árminnak sajnos nem sikerült legyőznie verseny drukkját, ami meggátolta abban, hogy alkalmazza az edzéseken amúgy szépen kivitelezett technikákat. Bízunk benne, hogy a következő alkalommal nagyobb sikerrel jár. Ferenczy Áron első országos versenyén vett részt, és egyből egy tapasztalt versenyzővel hozta össze a sors. Bár egy szép és gyors rúgás Áronnak hozta az első pontot, ellenfele végül 6-1-re győzött. Ismerve Áront, az átélt tapasztalat, valószínűleg még komolyabb edzés munkára fogja serkenteni. Az egyik legszebb, és legokosabb győzelmet a nap folyamán Kovács Boti aratta. Kereken 20-an voltak a mezőnyben, és látszott, hogy első ellenfele sem aznap küzdött először országos versenyen. Boti ennek ellenére nagy figyelemmel, nagyszerű távolság megválasztással szoros küzdelemben, az első 3-3-as menet után a hosszabbításban győzni tudott, és a nyolc közé jutott. Második ellenfelével, egy martfűi fiúval szintén döntetlent vívott, itt azonban a második menetben nem sikerült tovább jutnia. Dobogóra ugyan nem tudott állni, de elmondható, hogy Boti figyelme és győzni akarása példa értékű volt.
A versenyzőket Nagy Lívia, Csizmadia Melinda és Bolla Péter készítette fel. A küzdelmekről készült felvételek megtekinthetőek a www.griffse.com oldalon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!