Akinek mindene a színjátszás - Kiváló pedagógiai munkájáért kapott szakmai elismerést Tegyi Tibor


2011-11-03 10:31:39  | cikk: Babos Petra  | 


A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. október 21-én ünnepi közgyűlést tartott a Megyeházán, melyen az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulójára emlékeztek. Az ünnepi alkalmon, nyolc területen kiemelkedő munkát végzők tevékenységének elismeréseképpen, szakmai díjak átadására került sor, melyeket Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, valamint a díj odaítélésében döntést hozó szakbizottságok elnökei adtak át.Pápáról „Közoktatásért” elismerésben Tegyi Tibor, a Weöres Sándor Általános Iskola egyik drámatanára részesült.
Tegyi Tibor 1965-ben született Zircen. Középiskolai tanulmányait a Türr István Gimnáziumban végezte, majd Szombathelyre került, ahol könyvtárosnak valamint magyar nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanárnak tanult. Később részt vett több szakirányú továbbképzésen. Több mint 20 éve a Nem Art színjátszó csoport vezetője, valamint a Paca iskolaújság főszerkesztője is.  
- Hogy fogadta ezt az elismerést?
- Nagyon meglepődtem, és egyben örültem is neki, megtiszteltetésnek éreztem. Amikor megkaptam a levelet, melyben értesítettek, hogy október 21-ére várnak a Megyeházára, szinte el sem akartam hinni. Én már közel 23 éve dolgozom a tanári pályán. Úgy érzem, beérett a munkám gyümölcse - mondta elmosolyodva Tegyi Tibor.
Tegyi Tibor diákok seregével ismertette és szerettette meg a színház és a színjátszás világát, ezenkívül számos egyéb területen végez kiemelkedő szakmai munkát.  
- Elsősorban mindenki a drámajáték és a színjátszás révén ismerhet a városban, de versmondóink és iskolánk diákújsága, a Paca is jó hírnévre tett már szert országszerte 18 éves megjelenése alatt. Sok tanítványommal jutottunk már el országos versmondó versenyre, az iskolaújsággal pedig négyszer voltunk már az Év Iskolaújsága - tette hozzá a pedagógus. 
- Úgy gondolom, hogy ez a szakmai elismerés nem jöhetett volna létre a családom, a kollégáim és a diákok kitartó, segítő és odaadó munkája nélkül. Az elismerés nemcsak az enyém, hanem a közösségemé, a Weöres Sándor Általános Iskoláé is – hangsúlyozta Tegyi Tibor.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!