Napirenden a kórház és a Pápai Hús 1913 Kft


2009-11-26 17:35:23  | cikk:  | 


Reggel 8 órakor kezdődött a képviselőtestület soron következő ülése, a 23 képviselőből 22 fő megjelent, csupán Szirbek Rita (MSZP) hiányzott.
A képviselők az ülés első felében a költségvetéssel kapcsolatos előterjesztéseket tárgyalták: a háromnegyedéves beszámolót, az idei költségvetési rendelet módosítását, majd a jövő évi költségvetési koncepciót.
Az ülés legnagyobb érdeklődéssel kísért napirendi pontjai a Pápai Hús 1913 Kft. gazdálkodásáról szóló tájékoztató, valamint a kórház és az Egyesített Szociális Intézmény beszámolói  voltak. A Pápai Hús 1913 Kft.  ügyvezetője, Policzer József köszönetet mondott mindazoknak, országgyűlési képviselőknek, a kormánynak, az önkormányzatnak, akik tavaly összefogtak azért, hogy a termelőkkel és az üzemvezetőkkel közösen megmentsék a felszámolás alatt álló üzemet, s ezzel a gesztusukkal megmentsenek egy tradicionális termelési struktúrát, közvetlenül pedig 1200 munkahelyet.
- Az alapítástól eltelt tíz hónap azt igazolta, hogy az új társaság életképes, s a hagyományos pápai ízekhez való visszatérés azt is eredményezte, hogy a húspiac általános visszaesése ellenére a pápai gyár termelése és eladásai 7-8 százalékkal emelkedtek - emelte ki az ügyvezető.
A kórház beszámolójának tárgyalása során a hozzászólók, Pingiczer Sándor, Gőgös Zoltán és Áldozó Tamás abban egyetértettek, hogy a pápai intézmény nem ragadható ki a magyar egészségügy általános állapotából. Áldozó Tamás hangsúlyozta, hogy a meglévő szaktudás és a tárgyi feltételek egyaránt alkalmasak arra, hogy az intézmény szakmailag és gazdaságilag is kiegyensúlyozottan működjön, ám a jelenlegi működési korlátok, a kapacitások korlátozott kihasználhatósága gúzsba kötik a pápai kórházat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!