A Vadvirág Görögországban


2011-11-02 19:37:40  | cikk: Babos Petra  | 


A Vadvirág Görögországban főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Vadvirág Néptáncegyüttese 2011 tavaszán ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Ez alkalomból egy nagyszabású gálaműsort mutattak be, szerkesztett folklór összeállításukat dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke is megtekintette. A politikust rendkívül elragadta a színvonalas műsor, ezért úgy döntött, hogy támogatja az együttest. Így jutott el a Vadvirág Görögországba, melyről Baán Éva a csoport vezetője és Vida Anna néptáncos mesélt hírportálunknak.
- Mivel együttesünknek a nyári időszakban van a legtöbb szereplése, ezért döntöttünk úgy, hogy az utószezonban, vagyis október közepén megyünk el a mediterrán országba, 10 napra, 45 fővel - mesélte Baán Éva.
- Vasárnap kora délután izgalmakkal teli várakozással indultunk útnak Platamonas felé, hiszen mindenki várta már a közös pihenést, a fellépéseket, amelyeken ismételten bemutathattuk népművészeti kultúránkat - mesélte mosolyogva Vida Anna néptáncos, néptánc pedagógus, hozzátéve - az emlékezetes kirándulás során három helyszínen léptünk fel egy vadvirág csokorral, a veszprémi Kőris népzenekar kíséretével, bemutatva a magyar néptánc sokszínűségét a görögöknek. Rendkívül nagy sikert arattunk a tánccal, még tanítottunk is a helyieknek egy-két egyszerűbb lépést. Mindenhol nagy lelkesedéssel, valóságos „sztárként” fogadtak bennünket, ami nagyon jó érzéssel töltött el mindannyiunkat. Végül pedig autogramokat kértek tőlünk. Természetesen a szabad program sem maradhatott el, szerencsére nagyon szép időnk volt, sokat fürödtünk a kellemes hőmérsékletű tengerben, jártunk Görögország második legnagyobb szigetén, Skiathoson, az Istenek lakhelyén, az Olympos-hegyen és a világörökség részét képező Meteora kolostoroknál is. Hétfőn reggel még Zeusz is sírt, hogy haza kellett indulnunk. A kellemes és vidám napok után senkinek sem volt kedve visszatérni az itthoni hétköznapokba, az ősziesre forduló, hideg időbe - mondta Vida Anna.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!