Már csak két hónap van a vagyonőri igazolványok meghosszabbítására


2011-10-31 10:42:42  | cikk: HuHa  | 


Már csak két hónap van a vagyonőri igazolványok meghosszabbítására főképe
2006. június elsejétől december végéig adták ki az öt évre szóló személy- és vagyonőri igazolványokat, vagyis ezek ez év júniusától év végéig folyamatosan hatályukat vesztik. Az igazolványok megújítása nem automatikus, így azt az ügyfeleknek kell kezdeményezniük. Ezt azonban eddig a közel ötszáz igazolvány tulajdonos csupán egy ötöde tette meg – tájékoztatta hírportálunkat Bartha György rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályának vezetője. Mivel az ügyintézés ideje harminc nap, a rendőrség kéri, hogy a vagyonőri igazolvánnyal rendelkezők mielőbb keressék fel a kapitányságot.
-A vagyonőri igazolványok megújítását az állandó lakóhely, illetve a székhely szerinti rendőrkapitányságon kell kezdeményezni. Fontos, hogy az igazolvánnyal rendelkezők ne egymástól kérjenek információt, hanem keressék fel az igazgatásrendészeti osztályt, mert tapasztalatunk az, hogy sok esetben rossz nyomtatványt kérnek a postán az ügyintézésre. Az adattovábbítás iránti kérőlap helyett gyakran erkölcsi bizonyítványt kérnek az ügyfelek, amit viszont nem tudunk elfogadni – mondta el Bartha György. A kérelmezők a rendőrkapitányság illetékes osztályán megkapják a szükséges dokumentumokat és arról is tájékoztatást kapnak, hogy a nyomtatvány mely részét, miként kell kitölteni a hibák elkerülése érdekében, így mindenképpen az igazgatásrendészeti osztályon érdemes kezdeni az igazolványok megújítását.
A személy- és vagyonőr tevékenység jogszerű végzését általános hatáskörrel a rendőrség ellenőrzi, de vizsgálhatják az igazolványok érvényességét a munkavédelmi hatóságok és a fogyasztóvédelmisek is. Akit pedig érvényes igazolvány nélküli személy- és vagyonőri tevékenység végzésén érnek, súlyosan megbüntetik.
-Személy- és vagyonőri igazolvány hiányában nem lehet ezt a tevékenységet végezni, aki mégis megteszi, súlyos büntetésre számíthat – figyelmeztetett az alezredes, hozzátéve – a felügyeleti bírság vállalkozók esetében 312 ezer forinttól 3 millió 120 ezer forintig terjedhet.

(További információk a Pápai Rendőrkapitányság bannere alatt.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!