Nem sikerült Bene Ferenc debütálása


2011-10-29 18:35:40  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Nem sikerült Bene Ferenc debütálása főképe
Az OTP Bank Liga 14. fordulójában bemutatkozott a héten menesztett Véber György utódja, Bene Ferenc. A szakember a bajnoki címvédő Videoton ellen szerette volna itthon tartani a három pontot és megtörni a szeptember 10-e óta tartó nyeretlenségi sorozatot. A mieinknél nagy változás nem volt a Véber legénységhez képest, szerkezetben azonban Bene a 4-4-2-es felállást favorizálta. A harmadik percben jegyezhettük fel az első lehetőséget, Maric ugratta ki a jobb szélen Lovrencsicset. A csatár egy cselt követően a 16-os sarkáról ballal a hosszú sarkot célozta meg, ám Tujvel szépen úszott a levegőben és kitolta a labdát. Tíz perc játék után Gosztonyi jobb oldali beadása után Sándor György hét méterről tisztán lőhetett, a lövésre Szűcs jól ért le. Húsz perc után ismét Szűcs tartotta meccsben a mieinket, Elek adott forintos labdát Gosztonyinak, de a szélső 15 méterről a kivetődő Szűcsbe lőtt. A 36. percben Ganugrava végzett el egy szögletet, a lasztit a hosszúról Marics fejelte vissza, épp Ferenczi elé, aki három méterről még a kaput sem találta el, szép felszabadítás volt… A második félidő 15. percében megszerezte a vezetést a Pápa, Lovrencsics vitte el a jobb oldalon Sánchez mellett a labdát, beadása megpattant egy védő lábán, a vendégek kapusa épp az érkező Maric elé tálalt, aki a bal sarokba bombázott 1-0. A 64. percben cserélt Sousa mester, ami mint később kiderült a mérkőzés végkimenetelét is befolyásolta, érkezett Andre Alves. A brazilnak sok idő nem kellett, egy perccel később mattolta is Szűcsöt, Tóth Balázs beadását az ötösről a hálóba vágta 1-1. Két perccel később újabb gólt szereztek a mieink, a rendkívül erőszakos Maric labdaszerzése után Lovrencsics lőtte erővel középre a labdát, amelyet Ferenczi István egy méterről a hálóba pofozott 2-1. A 73. percben Alves Nikolicsot hozta remek helyzetbe aki 14 méterről rá is lőtte, Szűcs óriási bravúrt bemutatva ismét védett. Nem sokkal később ismét Alves pillanatai következtek, Oliveira jobb oldali beadása a hosszú oldalra került, a túloldalon a brazil pedig 12 méterről a hosszú felsőbe teker 2-2, védőink ismét asszisztáltak. A 82. percben egy pontos Mitrovics labdával a két középső védő között Nikolics ugrott ki, majd higgadtan átemelt Szűcs fölött 2-3. Öt perccel a lefújás előtt a csereként beállt Varga adta be a labdát, a labdát a szintén csereként pályára lépő Zulevs hét méterről, félfordulatból fölé lőtte. A végén Germán előtt adódott lehetőség, de ez is kimaradt, a Lombard Pápa bár kétszer is vezetett, de így sem tudta itthon tartani a három pontot.

Paulo Sousa: Két részre osztanám a találkozót, az első félidőben sok lehetőségünk volt, amiket nem tudtunk kihasználni. A bekapott gól után mentálisan kicsit visszaestünk, de túl tudtunk ezen lépni és visszajöttünk a meccsbe. Örülök, hogy összekaptunk magunkat, és meg tudtuk fordítani a bajnokit, ez nagyon jót tett az önbizalmunknak, ami bíztató a későbbiekre nézve. Tudtuk, hogy nehéz helyzetben lévő csapathoz érkezünk, szeretnék gratulálni a kollégámnak, jól felkészítette csapatát, sok kellemetlen percet okoztak nekünk.

ifj. Bene Ferenc: Az első félidőben nem találta a ritmust a csapat, túl passzívan játszottunk, túl sok területet hagytunk a Videotonnak. A második félidőben rendeztük a sorokat, nagyszerű futballt produkáltunk, feljavult a védekezésünk, hatékonyabb lett a támadójátékunk. Ha bármelyik gólunk után egy újabbat tudtunk volna szerezni, akkor megnyerhettük volna a mérkőzést. Úgy gondolom a csapat megtette az első lépést afelé, hogy kilábaljon a hullámvölgyből.

Lombard Pápa – Videoton 2–3 (Marics 60., Ferenczi 67., ill. André Alves 65., 76., Nikolics 83.)

Lombard Pápa: Szűcs L., Tóth G. , Totadze, Rodenbücher, Présinger, Puri, (Zulevs 57) Horváth L. Ganugrava (Germán, 85.) Lovrencsics (Varga G.  80.)Maric, Ferenczi

Videoton: Tujvel, Oliveira, Caneira, Vinicius, Sanchez, Elek, (Evandro 64.) Tóth B., Gosztonyi, Sándor (Alves 64.) Mitrovic, Nikolics

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!