A Türrös Öregdiákok újabb összejövetele


2011-10-28 19:52:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Türrös Öregdiákok újabb összejövetele főképe
A Pápai Türrös Öregdiákok Egyesületének mai találkozóján dr. Pleszkáts Tibor, a Geofizikai Intézet volt osztályvezetője tartott élménybeszámolóval egybekötött előadást a Pedagógus Művelődési Házban „Kőolajkutatás a 90-es években az orosz sarkvidékektől a Kaszpi-tengerig” címmel. A geológus 1956 és 1960 között járt a Türr Gimnáziumba, mint elmondta, jó szívvel, szép emlékekkel gondol vissza a Pápán töltött négy esztendőre.
- Szigorúak voltak velünk a tanárok, magas követelményeket állítottak elénk, a Türrben sikerült annyi tudást szereznünk, ami jó alapot jelentett a miskolci egyetemi évekre, így jól el tudtuk végezni a feladatokat, emberileg és kitartásban is sokat tanultunk. Szívesen gondolok vissza Harsányi tanár úrra, aki matematikát és német-orosz nyelvet tanított. Pápáról a Nehézipari Műszaki Egyetem Bányamérnöki karára kerültem, ahol bányageológus-mérnöki oklevelet szereztem, ezek alapján geofizikusként helyezkedtem el. Magyarországon egyedüli munkahelyem az Eötvös Lóránd Geofizikai Intézet volt, aminek köszönhetően több helyre is eljutottam külföldön, nyugodtan mondhatom, hogy Mongólia második otthonom lett, több évet töltöttem ott el. 1990-től a világ egyik legnagyobb szervizvállalatánál, a Schlumbergernél vállaltam munkát. A cégnél én voltam a Kelet-európai marketing manager, a Szovjetunió felbomlása után Észak-Oroszországban dolgoztunk, egy másik munka során Kazahsztánban, a Kaszpi-tó környéki kutatásokban is részt vettünk, többet között erről is mesélek azoknak, akik jelenlétükkel megtisztelnek.
Az előadás végén - képekkel illusztrálva - a szakember mesélt Himalájai utazásairól is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!