Egyetemistáknak a Türr Kollégiumról


2011-10-28 16:05:15  | cikk: Babos Petra  | 


Egyetemistáknak a Türr Kollégiumról főképe
A Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézetének hallgatói különböző közoktatási intézményeket járva ismerkednek meg a pedagógiai munkával. Ma délelőtt a Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézetének néhány pedagógia alapszakos diákja a Türr István Gimnázium kollégiumába látogatott, ahol Rostáné Nagy Rózsa kollégiumvezető tartott előadást az intézményről, valamint a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programról is. Mint mondta, igyekszik minden lehetőséget megragadni arra, hogy az iskolában már tíz éve működő Arany János Tehetséggondozó Programot népszerűsítse.- A program célkitűzésétől a megvalósításáig meg kell a hallgatóknak ismerkedniük a tehetséggondozó osztállyal, melynek célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok továbbtanulását. A kollégiumi nevelés rendkívül fontos része a tehetséggondozó programnak, hiszen a résztvevő tanulóknak kollégistáknak kell lenniük. A foglalkozások délután is zajlanak önismereti és személyiségfejlesztő valamint tanulás módszertani órákkal - hangsúlyozta Rostáné Nagy Rózsa.- A hallgatóinknak kötelező jelleggel meg kell ismerniük a közoktatási intézményrendszert, ahol majd a diplomával elhelyezkedhetnek. Jártunk már a pápai levéltárban, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Iskolában, a Nevelési Tanácsadóban és majd megyünk az ESZI családsegítő szolgálatához is a közeljövőben - mondta el Kiss Éva, a Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézetének ügyvivő szakértője.A kollégium vezetője elmondta még, hogy a szeptemberi beköltözés óta a diákoknak sikerült beilleszkedniük az új kollégium épületébe,ahol nagyon jól érzik magukat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!