Kiállítással emlékeznek a reformációra


2011-10-28 11:09:54  | cikk: mo  | 


Kiállítással emlékeznek a reformációra főképe
Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy akárcsak 1517-ben, ma is mennyire fontos az egyházban a megújulás – fogalmazott rövid megemlékezésén Polgárdi Sándor esperes ma délelőtt az evangélikus gyülekezeti házban. A reformáció október 31-i évfordulója kapcsán szervezett alkalmon Polgárdi Sándor az ige és az evangélium jelentőségét hangsúlyozta. Az esperes elmondta azt is, vasárnap, október 30-án közös, protestáns istentisztelettel emlékeznek a  reformáció napjára, majd az evangélikus gyülekezeti teremben kiállítással hajtanak fejet Sztehlo Gábor, a felnőtt-és gyermekmentő evangélikus lelkész előtt. A Sztehlo Gábor életét bemutató tárlat mellett a gyülekezeti házban összeállt a Nemzeti Tizenegy című válogatás is, amely az elmúlt évben a Szélrózsa evangélikus találkozón debütált, s most Pápára is megérkezett.
Ugyancsak a reformáció kapcsán mutatta be Weltler Sándor, a pápai evangélikus gyülekezet tagja azokat a kiadványokat, melyek mindegyike az evangélium igéjének megismertetését és megszerettetését célozza meg. Weltler Sándor édesapja nyomdokain haladva egy 14 kötetből álló sorozattal emlékezik Luther Mártonra és a reformáció 500. évfordulójára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!