56-os emlékfutás a Várkertben


2011-10-27 18:42:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


56-os emlékfutás a Várkertben főképe
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából 55 kilométeres emlékfutást szervezett a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája. A Várkertben megrendezett futásra közel 60-an jelentkeztek, a diákok mellett tanárok és szülők is teljesítették a rájuk szabott távot. Az intézmény második alkalommal kapcsolta össze a megemlékezést egy sporteseménnyel, öt évvel ezelőtt, 2006-ban a forradalom és szabadságharc 50-ik évfordulóján hasonló emlékfutásra várták a jelentkezőket.
- Testnevelésórán és heti két alkalommal a Várkertben készültek a gyerekek - mondta Kovács Klára testnevelő. 48 diák és 9 tanár rótta a köröket, mindenki annyit teljesített, amennyi jólesett neki. A tisztelgés mellett a mai nap arra is jó volt, hogy formálódjon a közösség, az elsősök jól elbeszélgettek az idősebbekkel, amire talán az iskola falain belül nem lett volna lehetőség.
A futók az elveszett kalóriákat teával és nápolyival pótolhatták, Kovács Klára elmondta, öt esztendő múlva ismét megrendezik az emlékfutást.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!