Zajlik az élelmiszercsomagok osztása a Juhar utcában


2011-10-27 11:33:35  | cikk: mo  | 


Zajlik az élelmiszercsomagok osztása a Juhar utcában főképe
Újabb európai uniós élelmiszercsomag-szállítmány érkezett Pápára a Magyar ökumenikus Segélyszervezet valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közreműködésével. Az egységcsomagokat az Egyesített Szociális Intézmények Családsegítés munkatársai állították össze tegnap és osztják szét a legrászorultabb családok között a mai nap folyamán. 
Reggel nyolc órától már kígyózó sorokban várakoztak a nehéz helyzetben élők a Városgondnokság Juhar utcai telephelyén, ahol a Családsegítés munkatársai hat kilós egységcsomagokat osztottak részükre, személyigazolvány és lakcímkártya felmutatása mellett. Maródiné Győrffy Viktória vezető családgondozó elmondta, legutóbb 12, most ősszel pedig 10 tonna élelmiszersegély érkezett Pápára. A mennyiségből összesen 1700 egységcsomagot készítettek, amelyből így 1700 család, közel 3000 fő részesülhet. A 2 kg lisztet, 3 kg száraz tésztát, 1 doboz kakaós krémmel töltött kekszet és 7 csomag instant sült tésztát tartalmazó élelmiszercsomagot a létminimum közelében élők és a kisnyugdíjasok vehetik át. Azért, hogy minél több család részesülhessen a segélyben, ezért most ősszel egy család csak egy csomagot kaphat, függetlenül az egy háztartásban élők számától – tette hozzá a vezető családgondozó. 
Maródiné Győrffy Viktória érdeklődésünkre elmondta, nemcsak élelmiszersegélyt osztanak a napokban. Nemrég nagyobb mennyiségű bébiélelmiszer érkezett városunkba a Teuton lovagrend jóvoltából. A piros gyümölcsökből készült, üveges bébiételek osztása folyamatos, azokat a Családsegítő Szolgálatnál, a Barát u. 11-ben igényelhetik a rászoruló családok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!