Kitüntették 2009 szövetségi aktíváit


2009-11-25 23:39:16  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Kitüntették 2009 szövetségi aktíváit főképe
A versenyszezon végéhez közeledve a Perutz Stadion klubházában ma kora este városunk polgármestere, dr. Kovács Zoltán köszöntötte az idei esztendőben kimagasló sporttevékenységeket végzett sportvezetőket. A városvezető beszédében szót ejtett a jövő évi költségvetésről és a sportot érintő várható beruházásokról is.

- A megyei önkormányzati költségvetésből 2010-ben 1,4 milliárd forintot elvon a központi költségvetés. Ez indirekt módon városunk sporttámogatását is érinti, a tervezet januárra készül el, de nagyjából 210-230 millió körüli elvonás várható. A 2011-re tervezett városfejlesztés érinti a sportot is, hiszen a Fő tér rekonstrukciójával egy műjégpálya is elkészül, ami decembertől februárig áll majd rendelkezésre. A Termálfürdő fejlesztése is összefügg a sporttal, a munkálatoknak két fontos része van. Egyrészt az egészségügyi beruházás keretében egy 1000 négyzetméteres gyógyászati centrum épülne meg 20 rehabilitációs ággyal, másrészt a kültéren is látványos építkezéseket tervezünk. Ennek keretében egy 50 méteres medencét szeretnénk 2-4-10 méteres ugrótornyokkal, 4,5 méteres ugróérkezővel, valamint egy új csúszdakomplexum is el fog készülni 2011-re. A Fő tér rekonstrukciójával egyidőben a sakkszakosztály a Pedagógus Művelődési Otthonba költözik, mivel a Polgármesteri Hivatal ’B’ épületének nagyterme is felújításra kerül.

Dr. Kovács Zoltán elmondta, hogy a megyei önkormányzat készített egy felmérést, melyben egy 1500-as mintán a 14-18 év közötti korosztály sportaktivitását mérték meg. A felmérésből kiderült, hogy a válaszolók mindössze 8 százaléka mozog rendszeresen és 50 százalék feletti a túlsúlyos, elhízott vagy szív és érrendszeri problémákkal küzdők száma. Emiatt a riasztó számok miatt egy 20 pontból álló egészségügyi életmódtervet dolgoztak ki, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy ez a két szám minél gyorsabban közeledjen egymáshoz.

A díjazottak: Ákos Csaba, Balogh János, Cseh László, Dudás Szabolcs, Eislerné Fekete Ildikó, Györkös Béláné, Gyürüsi Gábor, Harangozó Zsigmond, Hernádi Tamás, Horváth Attila, Jámpa Péter, Kis Károly, Knapp Zsolt, Koncz János, Koncz Sándor, ifj. Koncz Sándor, Németh Béla, Oroszvári Péter, Polyák István, Stemmer István, Szabó Sándor, ifj. Szabó Sándor, Szepesi Mihály, Sztanics Istvánné, Szücs Judit, Takács Ervin, Tímár Tibor, Tóth Sándor, Uhlár Tibor, Vajda József, Végh József.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!