Gyermekszínjátszók délutánja a JMSZK-ban


2011-10-26 19:38:31  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Gyermekszínjátszók délutánja a JMSZK-ban főképe
A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve hirdetette és rendezte meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót 2011-ben Debrecenben. Városunkat egy iskola kiváló színjátszó csapata, a Nem Art színjátszó csoport képviselte. A mai napon, a XX. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón arany minősítést elért csoportok léptek fel megyénkből, vagyis a Weöres iskola két csoportja és a Magyarpolányi Művészeti Alapiskola csapata.
A délután a legkisebbekkel, a Picit Nem Art előadásában A csodaszarvas című darabbal kezdődött, melyet a 3.b osztály tanulói közreműködésével Horváthné Árvai Mária állított színpadra. A csodaszarvas ebben a tanévben készült el, s idén már egyszer előadták a Hagyományok Napján.
Ezután a Kis-Galagonya csoport következett, tagjai Magyarpolányból jöttek a Mesetours című népmesei motívumokból kiinduló játékukkal.
A mesék után aztán egy kicsit nagyobbaknak szóló vizekre eveztek a szervezők, ugyanis a Nem Art színjátszó csoport előadásában A kiskakas gyémánt félkrajcárja című történet következett a 6., 7., illetve a 8. osztályosok előadásában, melyet Tegyi Tibor rendezett. 
A délutánt a Picit Nem Art csapat bemutatásában A pávián bíráskodása zárta, amely egy afrikai népmese alapján készült.
A műsor ideje alatt versekkel közreműködött Tegyi Kornél.
Tegyi Tibor hírportálunk kérdésére elmondta, a rendezvényt több mint tíz éve szervezik meg Pápán. Mivel a színjátszó csoportok év végére készülnek el egy-egy darabbal, így azt már a helyi közönség nem látja, s ezért szerveznek ősszel egy színjátszók délutánját, ahol az arany minősítést szerzett megyei csapatok mutatkozhatnak be. Örülnek, hogy sokan érdeklődnek a színjátszás, illetve az előadásaik iránt.
A zsúfolásig megtelt színházterem közönsége vastapssal jutalmazta a fellépőket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!