Magyar Kupa: A Baja büntetőkkel verte a Lombard Pápát


2011-10-26 16:34:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magyar Kupa: A Baja büntetőkkel verte a Lombard Pápát főképe

Immár Véber György nélkül futott ki Magyar Kupa negyedik fordulójában a Bajai LSE pályájára a Lombard Pápa. A BLSE az NB II nyugati csoportjában a hatodik helyen áll, így idegenben is illett volna legyőzni Bognár György csapatát. A hatodik percben a hazaiak előtt adódott a találkozó első lehetősége, Szőllősi szöglete után Forgács fejelt, ám Szűcs hatalmasat védett. A kontrából megszerezte a vezetést a Lombard Pápa: egy szögletet Lovrencsics csúsztatott a hosszúra, ahol Maric közelről a hálóba fejelt 0-1. Fél óra elteltével előbb Lovrencsics, majd Ganugrava lövését fogta Herbert kapus. Nem sokkal a félidő előtt kiegyenlített a Baja, Kormos harcolta ki a labdát, jobb oldali beadása után Covic 13 méterről fél fordulattal hatalmas gólt lőtt a pápai kapuba 1-1. A szünetben mindkét csapat cserélt, a hazaiaknál Varga helyett Nagy a pályán, míg a Lombardnál Farkast váltotta Németh. Egy óra játék után egy gyors pápai kontra végén Ferenczi belsőzött kapu mellé. Két minutummal később egy előre ívelt labda Covicot találta meg,  csatár próbálkozását Szűcs védte ismét bravúrral, majd Nagy Előd ordító ziccerben 14 méterről föléemelte a labdát. A 68.percben Fortuna a hazaiakkal volt, bal oldali beadás után Ferenczi fejese a felső lécen csattant. Tíz perccel a lefújás előtt Maric bal oldali beadását Ferenczi öt méterről belsőzte mellé, több gól nem esett a rendes játékidőben, így 2x15 perces hosszabbítás következett. Mindjárt a ráadás elején megfogyatkoztak a mieink, ismét Maric tartott magánszámot, a légiós ugyanis középső ujjával „köszöntötte” a bajai közönséget, amit Veizer játékvezető piros lappal jutalmazott. A hosszabbításban jobbára mezőnyben folyt a játék, gól nem esett így büntetőrúgások következtek. A 11-es párbajban Nagy Előd belőtte a büntetőt, míg Ganugrava lehetőségénél Herbert védett. A második körben Balázs és Ferenczi sem hibázott, a harmadik párnál Mladen Covic is betalált, Tóth Gábor azonban kihagyta. A negyedik körben hibáztak a bajaiak, Micskó Márk a kapu mellé célzott, Puri viszont értékesítette a 11-est. A döntés az utolsó rúgókra maradt, Domonkos Bálint jól koncentrált, bevette Szűcs kapuját, a végén Herbert Roland sajnos ismét kifogott a Lombard Pápa játékosán, így egy másodosztályú középcsapat elbúcsúztatta a mieinket a további kupaküzdelmektől.

Baja – Lombard Pápa 1-1 (1-1) h.u. 1-1, büntetőkkel: 5-3

Baja:
Herbert - Szauter, Burucz, Forgács, Villám - Domokos, Lógó, Szőllősi F. (Balázs), Covic – Kormos (Micskó), Varga Z. (Nagy)

Lombard Pápa
: Szűcs - Nagy S. (Zulevs), Tóth G., Ganugrava, Lovrencsics (Puri), Ferenczi, Farkas A. (Németh), Rodenbücher, Maric, Horváth L., Présinger

(A blse.hu nyomán)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!