Halloween-partit szerveztek a Tarczyban


2011-10-26 16:19:08  | cikk: mo  | 


Halloween-partit szerveztek a Tarczyban főképe
Boszorkányok, szellemek, zombik, csontvázak és még számos ötletes jelmez – így ünnepelték az ősi kelta hagyományokból építkező Halloweent a Tarczy Lajos Általános Iskola alsó tagozatos tanulói. Az intézményben ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek az iskolában tanuló külföldi és magyar gyerekek kultúrájának megismerésére és az egyes hagyományok őrzésére. Bár Magyarországon nem igazán ünneplik, angolszász területeken annál nagyobb hagyománya van a Halloweennek, ezért is szervezték meg az intézmény alsó tagozatosai körében a jelmezes felvonulást. 
Az évszázados ünnep hagyományaihoz híven a gyerekek félelmetes jelmezekbe bújtak, versekkel, dalokkal szórakoztatták társaikat és természetesen megismerhették Halloween történetét és a hozzá kapcsolódó szokásokat. A rendezvényen a kéttannyelvű tagozaton tanuló közel 120 külföldi és magyar diák mutatta be jelmezét, majd a tantermekben folytatódott a mulatság. Az ünnepségen ugyanis részt vettek a szülők is. A felvonulás után az osztálytermekben édességgel és süteményekkel díjazták az ötletes jelmezeket. 
A Tarczy iskola alsó tagozatos diákjai legközelebb, novemberben a hálaadás ünnepét járják körül, hasonló rendezvény keretében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!