Kivágták a veszélyes fákat a Tanösvénynél


2011-10-26 13:00:52  | cikk: mo  | 


Kivágták a veszélyes fákat a Tanösvénynél főképe
Biztonsági okokból, az arra közlekedők épsége miatt kellett eltávolítani azokat az elkorhadt, száraz faágakat, melyek a tapolcafői Tanösvényhez vezető bekötő út fölé magasodtak. A veszélyes fák kivágásához a Kertbarát Kör riasztotta a tűzoltókat. Horváth Endre, a Kertbarát Kör elnöke hangsúlyozta, aktuális volt már az egyes faágak, fák kivágása, hiszen több iskolai csoport és érdeklődő, valamint számos helyi lakos közelíti meg a Tanösvényt, vagy közlekedik ezen az útvonalon. A fák nemcsak a gyalogos, hanem az autós közlekedést is veszélyeztette – fogalmazott az elnök. 
A 300 méteres szakaszon sok olyan fa állt, amelynek egyes ágai betegek, szárazak voltak. Ezek bármelyik percben a bekötő útra zuhanhattak volna. Ezért volt szükség az eltávolításukra. A munka elvégzéséhez egy tűzoltófecskendő, hat tűzoltóval érkezett a helyszínre. Horváth Sándor tűzoltóhadnagy, tűzmegelőzési osztályvezető érdeklődésünkre elmondta, az ágakat kihúzós létrán közelítik meg a szakemberek, de vannak olyanok is, amelyeket tövestől kell eltávolítani. A munkafolyamatokhoz speciális, nagy fűrészt használnak a tűzoltók. A nyesedéket és a feldarabolt farönköket a Városgondnokság szakemberei szállítják majd el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!