Európai uniós program a biztonságos internetezésért


2009-11-25 19:44:15  | cikk:  | 


Az internetről és annak veszélyeiről tartott ma előadást a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. Az Európai Unióban Safer Internet Programként emlegetett kezdeményezéshez idén Magyarország is csatlakozott, melynek legfőbb célja az internet és az új online technológiák használatának - különösen a gyermekek számára való - biztonságosabbá tétele, és a jogellenes, valamint az internethasználó által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása – tudtuk meg Sterner Zoltántól, a téma koordinátorától.  - Az uniós pályázat eredményeképpen 2009 áprilisától a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGySz), a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) és a Puskás Tivadar Közalapítvány CERT-Hungary Központ közös erővel léphet fel az internet biztonságosabbá tételéért. A Gyermekmentő Szolgálat a fő koordinátor, de a konzorcium minden tagja aktívan részt vesz a tevékenységben – tette hozzá Sterner Zoltán.
A szervezők minél több gyermeket, tanárt, szülőt és döntéshozót szeretnének felvilágosítani az internet biztonságos használatával kapcsolatos lehetőségekről. Ennek érdekében szervezték meg a mai fórumot is, melyre elsősorban intézményvezetőket és pedagógusokat hívtak meg. Az előadás első felében Sterner Zoltán beszélt a biztonság alapjairól, a tűzfalak, a vírusírtók és a jelszavak szükségességéről. A prezentációt Nagy István, koordinátor folytatta, aki az internethasználókra leselkedő valós veszélyekről és azok következményeiről számolt be közönségének.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!