Orsolya napi vígasságok a Weöres alsó tagozatán


2011-10-25 21:35:34  | cikk:  | 


Orsolya napi vígasságok a Weöres alsó tagozatán főképe
A reggel megtartott október 23-i, megható iskolai ünnepség után az alsósok Orsolya napjához kapcsolódóan, a Somló szüreti hagyományait megelevenítve vidám órákat tölthettek el az iskolában tanítóiknak köszönhetően.
Az 1-2. osztályokban 3, míg a 3-4.osztályokban 4 helyszínen vehettek részt interaktív foglalkozásokon a gyerekek. Felidézhették a szüret előkészületeit, munkálatait vetítés segítségével, drámafoglalkozáson idézhették meg a népszokásokat, kézműves tevékenység közben a szőlőről készíthettek érdekes technikával a nap emlékeként képeket, valamint a zenés-táncos mulatozás sem maradhatott ki a programok közül. Minden gyermek minden helyszínen járhatott, mivel forgószínpadszerűen vándoroltak az osztályok a helyszínek között.
A gyerekek vidám arca, csacsogása jelezte, jól érezték magukat, könnyen, vidáman szereztek ismereteket ebben a két órában, várják a folytatást!
A folytatás nem is marad el, mivel ez már a második ilyen nap volt idén az iskolában. Az alsó tagozatos munkaközösség elhatározta, hogy a néphagyományokat hozza kicsit közelebb a gyerekekhez, az idei tanévben havonta egy-egy időjós napot kiválasztva. Szeptemberben Mihály napján volt ilyen rendezvény,
Novemberben két különleges programmal is készülnek a tanítók!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!