Megnyílt a Magyar-német szalon az „angyalos” házban


2011-10-25 20:19:34  | cikk: Babos Petra  | 


Megnyílt a Magyar-német szalon az „angyalos” házban főképe
Első alkalommal szervezett kétnyelvű, magyar-német kommunikációs találkozási pontot (Treffpunkt) Polgár Gabriella újságíró, magán némettanár. A kezdeményezés mottója „Történelem, kultúra és turizmus Pápán”.
- Ma délután fél ötkor az angyalos házban, a Deák Ferenc utca 4. szám alatt megnyitotta kapuit a Magyar-német szalon. Felmerül sokakban a kérdés, hogy miért éppen Pápa alkalmas egy ilyen szalon megnyitására? 2011-ben Pápa Város Önkormányzatának megbízásából két hónapos nyelvi ügyeletet csináltam, melyről elég pozitív visszajelezéseket kaptam. A város turisták által elismert vonzereje, illetve dr. Winkler Gábor főépítésznek a készülő Fő térről mondott elismerő szavai bíztattak engem. A beszélgető kör indítatása elsősorban a nyelvtanulásnál lehet nagy segítség, mivel egy nyelvet nem csupán könyvekből lehet megtanulni. A turistáknak is hasznos lehet, hogy újra és újra visszatérjenek városunkba - tájékoztatta lapunkat Polgár Gabriella.
Az első kommunikációs találkozón a szervező, Polgár Gabriella beszélt az „angyalos” ház titkairól, Kiss Zoltán honvéd alezredesről, Kluge Alízról, aki kékfestő volt, illetve dr. Adorján Gyuláról, akit a város egyik mecénásaként tartottak számon. Ezt követően Somfai Balázs levéltárvezető a pápai utcákat összekötő keskeny átvágásokról, a közlékről szólt az érdeklődőknek, mindezt persze magyarul és németül is hallhatták az jelenlevők.
A Magyar-német szalon elindítója a jövőben is tervezi hasonló találkozók megrendezését.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!