Véber György meglepődött menesztésén, Artner után Bene a jelölt


2011-10-25 14:24:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Véber György meglepődött menesztésén,  Artner után Bene a jelölt főképe
Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn kora délután elváltak a Lombard Pápa és Véber György útjai. A döntés sokakat meglepett, hiszen a csapat jelenleg a középmezőnyben tanyázik, emellett érdekelt a Magyar Kupában és vezeti a Liga Kupa A csoportját. A menesztés kapcsán Bíró Péter klubtulajdonos úgy fogalmazott, számára egyértelművé vált, hogy Véber György nem tud úrrá lenni a gondokon, és nem képes hatni a csapatra. Tény, hogy a pápaiak jelenleg gyenge formában futballoznak, a legutóbbi öt meccsükön mindössze két pontra futotta az erejükből, ám a gyatra teljesítmény nem elsősorban a vezetőedző kirúgásától fog megváltozni. A fiatal szakembert mint mondta, meglepte a menesztés, de elfogadja a tulajdonos döntését.
- Hétfőn délelőtt a tulajdonos úrral az irodájában találkoztunk, elmondta az indokait, én ezeket meghallgattam, majd szerződést bontottunk - fogalmazott Véber György. Három évig tudtam hatni a csapatra, úgy érzem, szakmailag hullámvölgyben vagyunk, amit tetézett az idegenbeli, Haladás elleni Liga Kupa kudarc, és az azt követő szankciók. Nem titok, hogy öt millió forintos büntetést kapott az együttes azért a mérkőzésért és visszamenőleg két prémiumot megvontak a gárdától. Játékospárti edző vagyok, mindent megtettem, hogy eltereljem a játékosok figyelmét a gondokról, ez csak részben sikerült. Kecskeméten valóban gyengén játszottunk, de ez - ahogy azt korábban is említettem – szakmai hullámvölgy. Nem szeretnék szakmai elemzésekbe belemenni, az én lelkiismeretem tiszta. A játékosoktól ma elbúcsúztam, megköszöntem az eddigi munkát, akik három évig velem voltak, nekik hatványozottabban. Elmondtam nekik, hogy több van a csapatban és kértem, hogy ha másért nem, legalább azért, hogy büszke lehessek rájuk a szezon végén, tegyenek meg mindent a hátralévő fordulókban. Az egész három évre jó szívvel gondolok vissza, egy viharvert csapat élére érkeztem, mára a Lombard Pápáról elismerően beszélnek a szakmában, csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Ami engem illet, ma hazaköltözöm Újpestre, és várom, hogy megfelelő ajánlat érkezzen.

Friss hír, hogy Mészöly Géza után Artner Tamás sem lesz a Lombard Pápa vezetőedzője, mivel a trénert nemcsak az NB II-es ajkai csapathoz, hanem a szombathelyi utánpótláshoz is élő szerződés köti. A Nemzeti Sport információi szerint Bene Ferenc a következő jelölt, aki jelenleg az U18-as válogatottal Telkiben készül a szerdai, Izrael elleni mérkőzésre. A szövetségi edzővel már felvették a kapcsolatot, és leghamarabb a késő esti órákban kerülhet sor az érdemi tárgyalásokra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!