Öngyilkos lett az idős asszony


2011-10-24 18:33:59  | cikk: HuHa  | 


Öngyilkos lett az idős asszony főképe
Különös módon vetett véget életének egy idős asszony a közelmúltban, a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó egyik faluban. A rosszindulatú, félrevezető – idegenkezűségről szóló - híresztelések elterjedésének megakadályozására tájékoztatta a közvéleményt a tragikus esetről a pápai rendőrség.
-Egy pápa környéki faluból jelentették október 15-én, hogy eltűnt otthonából egy 84 éves idős hölgy. A néni keresésére indultunk, akit néhány óra múlva lakhelyétől nem messze találtunk meg, elhalt állapotban. Az eset körülményei meglehetősen szokatlanok voltak: az idős hölgy nylonzacskót húzott a fejére, amit lazán megkötött egy madzaggal, halálát oxigénhiány okozta – tájékoztatott Nagy Ákos rendőr főhadnagy, a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A rendőrség a KET (Közigazgatási Hatósági Eljárás) szabályai szerint kezdte meg az ügy kivizsgálását, helyszíni és halottszemlét tartottak.
-A szemle során semmilyen külsérelmi nyomot, elváltozást, adatot nem találtunk, ami az idegenkezűségre, a hölgy halálát megelőző bántalmazásra utalt volna. Ezt az igazságügyi orvosszakértő is megerősítette a későbbi vizsgálat során, hiszen a KET eljárás keretében hatósági boncolást kell végezni – hangsúlyozta a bűnügyi osztály vezetője, hozzátéve – a néni megtalálásának helyszínét és lakóhelyét is alaposan megvizsgáltuk, de egyik helyszínen sem találtunk idegenkezűségre utaló nyomot vagy gyanús körülményt.
Nagy Ákos elmondta azt is, a vizsgálat során kiderült, az idős hölgynek korábban volt már öngyilkossági kísérlete, emiatt gyógyszeres kezelés alatt állt, ám ezt - hozzátartozói szerint - többször elmulasztotta bevenni, és a korábbi kísérlet óta is többször mondta, hogy véget fog vetni életének.
-Az eljárás eddigi adatai alapján nagy valószínűséggel az idős asszony önkezével végzett magával – mondta a rendőr főhadnagy. A rendkívüli haláleset miatt még folyik a hatósági eljárás, melynek célja, hogy teljes bizonyossággal kizárják az idegenkezűséget. Ezt egyelőre azért nem lehet kimondani, mert a hatósági boncolás során rögzített különböző minták vizsgálata – a szövettani és toxikológiai vizsgálat - még folyamatban van.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!