Korlátozottak a források - erősíteni kell a civil összefogást


2011-10-24 17:55:27  | cikk: mo  | 


Korlátozottak a források - erősíteni kell a civil összefogást főképe
Megtartotta szokásos éves közgyűlését a Civil Háló Szövetség (CHSZ) ma délután. Az eseményen Baloghné Uracs Marianna, a CHSZ vezetőségi tagja számolt be a nemrég Döbröntén, Civilek Hálózatban címmel megrendezett konferencia tapasztalatairól, melyre az ország minden pontjáról érkeztek a Civil Háló Szövetséghez hasonló méretű és tevékenységű szervezetek. Baloghné Uracs Marianna a konferencia eredményei kapcsán arról számolt be, hogy a jelenlegi – bizonytalan – helyzetben kizárólag a civil összefogás segítheti át az egyes közösségeket a nehézségeken. Meglehetősen korlátozottak a pályázati lehetőségek – jelentette ki a CHSZ vezetőségi tagja, majd hozzátette – szeretnék az eddig elért eredményeket fenntartani, és az említett civil összefogás erősítésével az idei évadban esedékes, hagyományos rendezvényeket megszervezni. 
- Azt szeretnénk, hogyha azok a kapcsolati hálók, amelyek az elmúlt években kialakultak, továbbra is működnének anélkül, hogy mindezt civil koordinátorok segítenék. Bízunk abban, hogy a szervezetek már sokan egymásra találtak, rengetegen dolgoztak már együtt az eltelt időszakban, ezért reméljük, hogy ez továbbra is működni fog – mondta el a vezetőség tagja. 
A tervek szerint idén is megrendezik a Miénk a ház elnevezésű szakmai napot valamint a Civil Majálist 2012 májusában. Baloghné Uracs Mariann elárulta, a konferencia megmutatta azt is, hogy források terén nem elég a hazai pályázatokat figyelni, szükség lehet az európai uniós lehetőségek feltérképezésére. 
A közgyűlésen új tagot is választottak a vezetőségbe, hiszen Koloványi Attilát munkája az ország másik végébe szólította, így sajnálattal le kellett mondania a Civil Háló Szövetségben betöltött posztjáról. Helyére a tagság egyhangúlag Farkasdy Juditot, a Takácsi Alkotóközösség vezetőjét választotta, aki lelkiismeretes munkájával szintén régóta aktívan részt vesz a feladatokban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!