A Lombard tulajdonosa szerint rossz irányba tartanak, nem Mészöly Géza az utód


2011-10-24 15:59:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Lombard tulajdonosa szerint rossz irányba tartanak, nem Mészöly Géza az utód főképe
Ahogy arról beszámoltunk, a mai napon elváltak Véber György és a Lombard Pápa útjai. A csapat tulajdonosa a pepsifoci.hu-nak elsősorban a csapat pillanatnyi helyzetével indokolta a lépést.
- Az egy dolog, hogy a 9. helyen állunk, de a pontszámot kell nézni. 11 pontos az a csapat, amely már a vonal alatt áll, engem pedig a 4 pont előny nem nyugtat meg. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy az utolsó 9 fordulóban 6 pontot szereztünk, ez a tendencia pedig rossz irányba mutat.
Az elmúlt időszakban több "ügy" is napvilágra került a Lombard FC kapcsán. A hétvégén, Kecskeméten például Goran Maric hisztizett amiatt, hogy Véber nem azon a poszton játszatja, amit ő magának elképzelne, a szakember keményen oda is mondott emiatt nyilatkozatában a légiósnak, de több más, nem nevesített labdarúgónak is a hozzáállását, futball iránti alázatát bírálta. Úgy tudjuk, hogy az öltözőt is megosztotta Maric magánszáma, többen is akadtak olyanok, akikből komoly ellenérzést váltott ki a támadó magatartása, a légiósnak az egyik rutinos játékossal – egyes hírek szerint Szűcs Lajossal - komoly, indulatos szóváltásig fajult a vitája a mérkőzést követően.
– Bent voltam az öltözőben, az szerintem erős túlzás, hogy komoly feszültség alakult volna ki. Azt, hogy melyik játékosnak mi a véleménye, nem tudom megítélni, annyit tudok, hogy Maric jelezte, hogy nem érzi jól magát a rá szabott szerepkörben. Persze, nem neki kell eldönteni, hogy hol játszik, ha balhátvédként küldik pályára, akkor ott kell teljesítenie, és egy edző dönthet úgy is, hogy nem számít egy adott játékosra. Azt viszont megjegyezném, hogy Maric eddig 13 forduló alatt 5 gólt szerzett, ezek közül is kettőt szabadrúgásból, tehát nem volt túl hatékony. Nem voltam ott, amikor jelezte, hogy nem megy ott neki, mindenesetre az új edző feladata lesz, hogy megtalálja az ő helyét a csapatban – mondta erről Bíró.
Nem csak Maric "engedetlensége" borzolta a kedélyeket Pápán mostanság, az igen tartalékos Haladás ellen első csapatával kapott ki 2-0-ra a gárda a Ligakupában, amely után a Blikk beszámolója szerint a tulajdonos ultimátumot intézett a játékosokhoz. A lap azt írta, ennek tartalma az volt, hogy amennyiben a csapat nem jut tovább a Ligakupában vagy a Magyar Kupában, 5 millió forintos büntetést kap a gárda. A tulajdonos elmondta, valóban kapott "feladatot" az együttes az OTP Bank Ligával kapcsolatban is a kupaküzdelmek mellett.
– Természetesen volt elbeszélgetés a csapattal az ominózus Ligakupa-meccs után, de ez szerintem érthető, hiszen a kezdőnk nem tudta megverni a Haladás C-t. Félreértés ne essék, nem azzal van gond, hogy a Haladás ellen szerepeltünk így, ha a Honvéd C vagy a Kaposvár C ellen jön le ez a produkció, akkor sem mentem volna el mellette szó nélkül. A csapat büntetést is kapott, de nálunk az a szokás, hogy mindig felvázoljuk azt az utat, ahogyan a szankciók életbe lépését el lehet kerülni. Valóban, a Ligakupában tovább kell jutni, és a Magyar Kupában is, de szerintem ezek nem teljesíthetetlen vágyálmok azzal együtt, hogy tiszteljük az összes ellenfelünket. A bajnokságban ez a négymeccses széria nem egyszerű házi feladat, így elképzelhető ebben a dologban némi kozmetika. Mi soha nem elvenni akarunk a csapattól, hanem jobb teljesítményre akarjuk sarkallni a játékosokat – fogalmazott a pápaiak tulajdonosa.
Felmerült a lehetséges utódok között a Vasas és az Újpest korábbi vezetőedzője, Mészöly Géza neve.
- Mészöly Géza mindig is benne volt, mindig benne van a fejemben, hiszen jól ismerem, a játékosom is volt. Viszont most más irányú elfoglaltsága miatt nincsen realitása annak, hogy ő legyen a Lombard vezetőedzője. Nevet nem szeretnék mondani, csak akkor, ha megtörténik a bejelentés, viszont konkrét elképzelésem van az utód személyéről.

(pepsifoci.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!