Véber György távozik


2011-10-24 12:15:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Véber György távozik főképe
Árki Gábor klubmenedzser és a Lombard Pápa tulajdonosa, Bíró Péter ma tárgyalt Véber Györggyel a szakvezető jövőjével kapcsolatban. A megbeszélés nem vezetett eredményre, így eldőlt, hogy három év után a kiváló edző távozik Pápáról. A 42 éves szakember 2009 január óta irányította a csapatot. Munkája már az első fél szezon alatt beérett, a csapat 10 pontos hátrányát ledolgozva, 14 győzelemmel, 1 döntetlennel és 0 vereséggel kiharcolta a feljutást az NB1-be. A következő két évben egyaránt jellemezték sikerek és kudarcok a csapat szereplését, de végül mindkét évben sikerült megtartani az NB1-es tagságot. A 2011/12-es szezonban bár jól indult a csapat, az utóbbi 9 fordulóban, a megszerezhető 27 pontból, csupán 5 pontot szerzett. A vezetőség úgy döntött, hogy a csapatnak változás kell és ez a változás a vezetőedző személyében történik.
"Klubunk további sok sikert kíván Véber Györgynek és köszöni azt a munkát, amit az előző három évben végzett a Lombardnál. Az új vezetőedző a napokban kerül megnevezésre, ideiglenesen csapatunk pályaedzője Kovács László tölti be a posztot" – áll a klub hivatalos közleményében.
Véber György 88 bajnoki mérkőzésen (73 NB I-es és 15 NB II-es) irányította a pápai csapat szakmai munkáját. Élvonalbeli mérlege 73 mérkőzésen 24 győzelem, 13 döntetlen és 36 vereség, összesen 88 meccsen 38 győzelem, 14 döntetlen és 36 vereség. Véber 2009. március 7-én mutatkozott be a Lombard kispadján a Felcsút ellen idegenben 4–0-ra megnyert mérkőzésen, és pápai tevékenységét a Kecskeméttől elszenvedett 3–0-s vereséggel fejezte be.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!