Megemlékezés, hangverseny és kiállításmegnyitó Tapolcafőn


2011-10-24 09:11:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Megemlékezés, hangverseny és kiállításmegnyitó Tapolcafőn főképe
Tapolcafői Zenélő Esték címmel a csodálatos hangú Fodor Bernadett operaénekes és Borbély Lajos festőművész mutatkozott be tegnap este a tapolcafői református templomban.
Az ünnepi alkalmon a Himnusz eléneklése után Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő emlékezett a forradalom és szabadságharc 55. évfordulójának napján. Mint mondta, ezt a világot álmodták meg apáink és anyáink 1956 októberében, akik maguk is dédapáinktól, 1848 hőseitől örökölték ezt.
A Szózat hangjait követően Fodor Bernadett kápráztatta el gyönyörű hangjával a jelenlevőket. A tehetséges operaénekesnő, aki zenei tanulmányait a győri Richter János Konzervatóriumban, majd a bécsi zeneakadémián végezte, már több alkalommal volt díjazottja neves magyar énekversenyeknek. 2010 tavaszán megkapta az első Birgit Nilsson Emlékdíjat. Fodor Bernadett 2008-ban debütált Indiában Suzuki szerepében, Puccini: Pillangókisasszonyában. De fellépett már Franciaországban és Németországban is. Az est során áriákat hallhatott tőle a közönség Bach, Pergolesi, Händel, Stradella, Caccini, Mozart, Faure művei közül. Bernadettet zongorán Németh-Vékes Erzsébet kísérte.
Borbély Lajos művésztanár kiállítását Kerpel Péter rajztanár nyitotta meg, aki röviden bemutatta azt a 30 festményt, metszetet, amelyek a templom belső falain láthatók. 
- Munkáit egyéni és csoportos kiállítások sokasága mutatta be az elmúlt évtizedekben. E mostani a legjelentősebb, a 20. az egyéni tárlatok sorában. Megállapíthatjuk, hogy egy sokszínű életet élő, a magyar kultúráért, Pápa és vidéke hagyományaiért, a képzőművészetért fáradhatatlanul küzdő, szervezkedő művésztanár izgalmas kiállítását szemlélhetjük meg itt - mondta Kerpel Péter.
Az ünnepségen szavalattal közreműködött Kincses László.
Apostol Pál, református lelkész kérdésünkre elmondta, már több mint tíz éve szervezik meg a Tapolcafői Zenélő Estéket, amelyek mindig valamilyen ünnephez kapcsolódnak. A tegnapi napon azt szerették volna megköszönni Istennek, hogy magyarok vagyunk. 
A következő rendezvény advent idején lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!