A Fidesz a Kálvária temetőben emlékezett


2011-10-23 16:56:56  | cikk: mo  | 


A Fidesz a Kálvária temetőben emlékezett főképe
A Fidesz helyi szervezete és Ifjúsági Tagozata, valamint civilek emlékeztek ma délután két elhunyt fiatal sírjánál az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira. Az emlékezők a Kálvária temetőben csendes főhajtással rótták le tiszteletüket a forradalom halottjai előtt, majd mécses gyújtottak Stenger György és Salamon Károly sírjánál. Stenger György a Magyar Rádió ostrománál szerzett halálos sebesülést 1956. október 23-án. Míg Salamon Károly egy Soroksári úti laktanyában   hunyt el 1956. november 6-án, életét egy halálos lövés oltotta ki. 
Az emlékezők között volt dr. Áldozó Tamás is. A Fidesz helyi szervezetének elnöke érdeklődésünkre elmondta, pártjuk minden évben felkeresi a Kálvária temetőben nyugvó '56-os holtakat. Elmondta, 1989-ig a korábbi rendszer képviselői minden évben koszorút helyeztek el Stenger György, mint az ellenforradalom áldozata sírjánál. 1989-ben Áldozó Tamás mondott emlékbeszédet a két sírnál, ahol azt hangsúlyozta, mind Stenger György, mind Salamon Károly egy tragédia, egy őrültség áldozatai lettek, nekünk az a dolgunk, hogy mindkettőjükre emlékezzünk – emlékezett vissza az eseményekre Áldozó Tamás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!