Az erők ugyanazok maradtak, csak az eszközök változtak - '56-ra emlékezett a Jobbik


2011-10-23 15:09:44  | cikk: mo  | 


Az erők ugyanazok maradtak, csak az eszközök változtak - '56-ra emlékezett a Jobbik főképe
Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire és áldozataira emlékeztek ma délelőtt a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezetei. A Kiss Zoltán honvéd alezredes egykori otthona falán emeltetett emléktáblánál tartott megemlékezésen a Himnusz közös eléneklése után a magyar katonai ejtőernyőzés egyik megteremtőjének fia, Kiss Balázs mondott köszönetet az emlékezőknek.
- Két szó jut most eszembe: a hála és a köszönet. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy Kiss Zoltán lehetett az apám. Hálás vagyok az országnak, hogy ilyen emberek szült és hálás vagyok, köszönettel tartozom mindenkinek azért, hogy eljött ide. Mondják, hogy ki ekkor, ki akkor ünnepel. Én egyet tudok: aki hajlandó ma, ebben az értékvesztett, aljas, tabukat felállító világban tisztelettel gondolni és időt, fáradságot áldozni azért, hogy megemlékezzen, akkor én csak hálával tartozom – fogalmazott Kiss Zoltán fia. 
A rendezvényen Fuit Georgina, a Jobbik Ajkai Ifjúsági Tagozata tagjának szavalatát és Németh Csaba dalait követően Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, a Jobbik Veszprém megyei elnöke osztotta meg gondolatait az emlékezőkkel. A politikus beszédében azt hangsúlyozta, 1956-ban az emberek a jövővesztettség, zsarnokság, kiszolgáltatottság és elnyomás miatt mentek az utcára. Ferenczi Gábor hozzátette, „Európa 1956-ban is elárult bennünket, ahogy teszi ezt mind a mai napig.”  
- Az Európai Unió egy aljas, nemzeteket tönkretevő rendszer, amelyet el kell, hogy söpörjön a népharag, el kell, hogy söpörjön a nemzetek önrendelkezéséért vívott küzdelme. Ez az Európa most is mindent elkövet annak érdekében, hogy minket, magyarokat minél jobban megnyomorítson, minél jobban megalázzon, tönkretegyen – fogalmazott a megyei elnök.
Ferenczi Gábor beszédében bírálta a kormány eltelt másfél évét, felvetette az „öt évvel ezelőtti, október 23-i események kapcsán elmaradt elszámoltatást”. A képviselő hangsúlyozta, 1956-ban a magyarok szabadságharcát tankokkal verték le. 2011-ben a magyarok önrendelkezését, szabadságát, egzisztenciáját, jövőjét a bankok teszik tönkre. Az erők ugyanazok maradtak, csak az eszközök változtak. Négyévente változik a kormánypárt, de a láncot tartó kéz mindig ugyanaz – tette hozzá a szónok.
A beszédet követően Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke foglalta össze az 1956-os események kapcsán megfogalmazódott gondolatait. A helyi szervezet elnöke szerint 1956 iránytű és követendő példa Magyarország számára.
- Ezért is fél a mindenkori kormány 1956-tól. Fél, mert ma is olyan aljas, még ha kifinomultabb módszerekkel is, de irtják a nemzeti tradíciókhoz való ragaszkodást, irtják a magyar életet, a magyar kultúrát - hangsúlyozta Orbán Imre, majd hozzátette, - ha lassan is, de ébredezik az ország, „majd, ha visszavonhatatlanul meggyengül a zsarnok, akkor jön el a cselekvés ideje. Úgy, mint 1956-ban.”
Az emlékező közösség nevében a Jobbik pápai elnöke elhelyezte az kegyelet koszorúját az emléktáblán, majd mécsest gyújtott a hősök tiszteletére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!