Színes produkciók a nemzetiségi napon


2011-10-23 11:08:01  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Színes produkciók a nemzetiségi napon  főképe
A hagyományokhoz hűen a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat idén is megrendezte a Német Nemzetiségi Napot a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A nemzetiségi, majd a magyar himnusz közös eléneklése után a megjelent vendégeket Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte, a nemzetiség nap célja a németajkúak összefogása és programok szervezése. Ezt követően elkezdődött a kulturális bemutató, melyen elsőként a legkisebbek, a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda Rozmaring nemzetiségi csoportjának zenés-táncos műsorát láthatták az érdeklődők, majd a Munkács Mihály Általános Iskola 150 diákja lépett színpadra.A fiatalok összeállításait a felnőtt csoportok, vagyis a Nagyteveli Népdalkör és Tánccsoport produkciója, majd pedig a Gannai Asszonykórus műsora követte. A színvonalas rendezvényen részt vett egy ötfős leinefeldei delegáció is, akik a mai napon a gannai mauzóleumba, a döbröntei várromhoz, majd a Hagyományok Hegyére kirándulnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!