Az 1956-os forradalom évfordulójára emlékezett a Petőfi Asztaltársaság


2011-10-22 07:24:49  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az 1956-os forradalom évfordulójára emlékezett a Petőfi Asztaltársaság főképe
A Petőfi Asztaltársaság tegnap este főhajtással emlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc 55., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 22. évfordulóján az Esterházy-kastély előtt található kopjafánál. A megemlékezésen Grőber Attila önkormányzati képviselő mondott beszédet.
Mint mondta, a magyar történelem egyik sorsfordító eseményére emlékezünk október 23-án.
- 1848 és 1956 több mint egy ünnep. ’56 egy eszme, melynek alapélménye a nemzeti egység volt, eszköze pedig a forradalom.  A valódi forradalom nem szavakból, hanem tettekből áll. A valódi forradalom nem a vezéreké, hanem mindenkié. Olyan, melyben egyszerre ezrekből fakad ki hangosan az igazság. 1956-ban egy ilyen igazság fakadt ki Magyarországból. Amit az egész világ megértett, s becsült, s hősként tartottak minket. 1956 hőseiből nemcsak kifakadt az igazság, hanem cselekedtek is. Fegyvert fogtak, s szembeszálltak azokkal, akikkel előttük még senki. A bolsevizmus eszméjét tagadták meg akkor. Így lett a forradalom szerves része nemzeti önazonosságunknak. A modern Magyarország elképzelhetetlen ’56 eszméi nélkül - hangsúlyozta Grőber Attila.
Az ünnepség végén a jelenlevők elhelyezték az emlékezés koszorúit, valamint mécsest gyújtottak a politikai önkény áldozatainak emléke előtt.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!