Családi egészségnap a Weöresben


2011-10-21 20:56:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Családi egészségnap a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola már évek óta tavasszal vagy ősszel megszervezi a családi egészségnapot, melynek keretein belül különböző előadásokon, méréseken és játékos feladatokon vehetnek részt a gyerekek szüleikkel együtt.
Az egészségnap célja, hogy a diákokban tudatosuljon, hogy az egészséghez nemcsak a helyes táplálkozás, a mozgásban gazdag életmód tartozik, hanem többek között a testápolás, a családvédelem és a környezetvédelem is.
- Iskolánk elnyerte az előminősített referenciaintézmény címet, ami azt jelenti, hogy évente kétszer kell egészségnapot szerveznünk. Lényegesnek tartjuk, hogy a diákok megismerjék önmagukat. A gyerekek érdeklődése mindennél fontosabb, s az, hogy ezen a rendezvényen olyan információkat szerezhessenek be, amelyek a tanórán esetleg elkerülik a figyelmüket vagy egyáltalán szóba sem kerülnek. Az egészségnapot ma délután 3 óra és 6 óra között szerveztük meg, melyen a gyerekek szabadon választhattak a számukra legérdekesebbnek ígérkező helyszínek közül, mint például a tüdőkapacitás-és vércukorszint-mérés, hallásvizsgálat, energiatakarékossági interaktív előadás, de métázhattak, focizhattak, zöldségszobrokat készíthettek, süthettek pogácsát, vagy főzhettek lecsót is az udvaron. Az egészségnap előzményeként recept versenyt rendeztük, melyre sokan neveztek. Teljesíthették a tanulók a hétpróbát is, ami abból állt, hogy mindenki kapott egy kártyát, amelyet a különböző helyszíneken kellett aláíratnia. Ezek az aláírások egy-egy próbát érnek. Összesen 12 helyszín volt. Aki összegyűjtött hét próbát, almát vagy palacsintát kapott. A nap folyamán a folyosókra kitett táblákról az egészséges életmóddal kapcsolatos szólásokat össze lehetett egy lapra gyűjteni, s azt az aulában lévő gyűjtőládában bedobni. Akik megtalálták és leírták, teljes kiőrlésű lisztből készült pizzát nyertek - tájékoztatta hírportálunkat Horváthé Bátor Mária szervező.
Az egészségnapon a színes programok mellett zumba bemutató, bőr- és hajápolási tanácsadás, valamint masszázs várta még az érdeklődőket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!