Holnap Pápán lép pályára a magyar női labdarúgó válogatott


2011-10-21 18:53:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Holnap Pápán lép pályára a magyar női labdarúgó válogatott főképe
Ahogy arról a papa-ma.hu elsőként beszámolt, holnap 14 órától a Perutz Stadionban lép pályára a magyar felnőtt női labdarúgó válogatott. A magyar csapat harmadik Európa-bajnoki selejtező mérkőzését játsza, az ellenfél a csoportelső Izland lesz. Kiss László együttese csoportjában két idegenbeli mérkőzéssel kezdte meg szereplését: első alkalommal a Belgiumban megrendezett összecsapáson a házigazda belgák 2-1-re győzni tudtak, majd néhány nappal később Norvégiában kiütéses 6-0-s hazai siker született. A magyar válogatottnak a pápai lesz a harmadik fellépése. Nem lesz könnyű dolga a mieinknek, hiszen az izlandiak legutóbb 3-1-re legyőzték a világbajnok Norvégiát, Bulgáriának hatszor köszöntek be, a svédek ellen viszont csak egy gólnélküli döntetlenre futotta. Kiss László szövetségi edző bízik benne, hogy holnapi ellenfelük a skandinávok ellen mutatott formájában futnak ki a Perutz Stadion gyepére.
- A csoport egyik favoritjával találkozunk, így nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de mindent meg fogunk tenni, hiszen minden találkozó más és más – mondta a szövetségi edző. Az elmúlt bajnokságban két játékosunk is Izlandon futballozott, így nagyjából tisztában vagyunk erényeikkel és gyenge pontjaikkal. Az látszik, hogy erősebbek, magasabbak, jó pár kilóval nehezebbek és gyorsabbak, ezeket a hátrányokat szeretnénk a jól ismert magyaros ötletességgel, kreativitással kiküszöbölni. Tovább nehezíti a dolgunkat, hogy Tóth II. Alexandra és Jakabfi Zsanett is sérült, utóbbi játékos kiesése a támadójátékunkra nyomhatja rá a bélyegét. De nem panaszkodunk, jó a hangulat a csapaton belül, és mindig az a legjobb együttes, amelyik kifut a pályára.
Az EB selejtező a Perutz Stadion centerpályáján 14 órakor kezdődik, a mérkőzésre a belépés ingyenes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!