Új épületrésszel bővül a Barát utcai Idősek Otthona


2011-10-20 12:49:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Új épületrésszel bővül a Barát utcai Idősek Otthona főképe
Ünnepélyes keretek között adták át ma délelőtt az időseknek a Barát utca 4-6. szám alatt álló otthonban az új épületrészt. Az alkalmon Szalai Regina, a Bartók Béla Zeneiskola növendéke kápráztatta el a jelenlevőket gyönyörű fuvolajátékával, majd Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető mondott köszöntőt.Mint mondta, fontos mérföldkő ez a mai nap az idősek otthonának életében, hiszen ez az épület Veszprém megye egyik legrégibb otthona, több mint 250 éves múltra tekint vissza. 
- A gondozás már az 1700-as évek elejétől folyik két különálló épületben, a Polgárdi-ápoldában és a Szentilonay-szegényházban. Ez, a több száz éves műemléképület most egy új épületrésszel bővült, ugyanis most került átadásra egy újabb társalgó, egy szoba és fürdőszoba, valamint a régóta várt lift. Ennek megvalósításában nagy szerepet játszott a kampeni alapítvány 15.000 eurós támogatása, az „Időskorúak szociális ellátásáért” Alapítvány 3 millió forintos segítsége és egy volt lakónk, Vadász János hagyatéka - mondta el Szalainé Tihanyi Andrea.
Az átadóünnepségen részt vett egy háromfős kampeni delegáció is. Jan Kattenberg kampeni képviselő elmondta, hogy közel 20 éve járnak Pápára, s öröm számukra, hogy segíthették az idősek otthonának fejlődését. 
Végül Jan Kattenberg és dr. Áldozó Tamás polgármester átvágták a szalagot, majd a történelmi egyházak megjelent képviselői áldásukat adták az új épületrészre.Az épületbővítés, átalakítás, a lift teljes körű megvalósítása a Bótakő Kft. kivitelezésében készült el. A beruházás közel 23 millió forintba került.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!