Orvosi előadás a Távközlési Nyugdíjasoknál


2011-10-19 19:53:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Orvosi előadás a Távközlési Nyugdíjasoknál főképe
A Távközlési Nyugdíjasok Klubja 2012 januárjában lesz 10 éves. A klubnak jelenleg közel negyven tagja van, akik kéthetente tartják foglalkozásaikat a Pedagógus Művelődési Házban.
A mai alkalom a Nagygyimóti Fürge Ujjak Egyesület vidám, zenés összeállításával kezdődött, majd dr. Kocsis Ferenc belgyógyász orvos, volt kórházigazgató tartott érdekes előadást a máj-, illetve a vesebetegségekről az időseknek
- Véleményem szerint, az egészségügyi előadások nagyon fontosak, mivel a köztudatban az van, hogy orvoshoz csak akkor kell menni, ha már fáj, ha nagy baj van. Ez nem igaz. A megelőzést kihangsúlyoznám, mivel sok-sok betegség megelőzhető a rendszeres szűrővizsgálattal. A nyugdíjas kor olyan nagy törést jelent az ember életében, persze nemcsak anyagi, hanem pszichés szempontból is, hogy ilyenkor a feladatnélküliség rászakad az emberre, s olyan betegségek alakulhatnak ki, mint például a depresszió és a mozgásszervi problémák, amelyek megelőzhetőek lennének, ha nem visszavonulnának, hanem lefoglalnák magukat, eljárnának közösségekbe, nyugdíjas programokra az idősek. Ezért is nagyon jó dolog a nyugdíjas klub működtetése - hangsúlyozta a doktor.
Dr. Kocsis Ferenc tájékoztatóját követően a távközlési nyugdíjasok klubjait támogató országos egyesület képviselője tartott előadást megtakarítási programokról, majd közös vacsorával és jó hangulatú beszélgetéssel zárult a program.
A Távközlési Nyugdíjasok Klubja november 9-én tartja soron következő összejövetelét.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!