Tejautomata: az első nap eredményei


2011-10-19 14:59:05  | cikk: mo  | 


A Tarczy Lajos Általános Iskola tanóráinak befejeztével megszülettek az első nap statisztikai adatai a mai napon elhelyezett tejadagoló automata használatával kapcsolatban. Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője érdeklődésünkre elmondta, az automatából a mai napon összesen 44 liter tej fogyott el. Mivel a diákok 1,7 dl-es poharakból ihatnak az italból, ezért ez azt jelenti, hogy az automatát összesen 258 alkalommal vették igénybe. Mivel nem tudni, hogy egy gyermek csak egyszer, vagy netán többször is ivott-e, ezért ez a szám nem jelent 258 főt is egyben. Azonban ha egy gyermek csak egyszer ivott, akkor elmondható, hogy a Tarczy iskola főépületében tanuló közel 460 gyermekből minden második igénybe vette a szolgáltatást – derült ki az első napon megállapított számadatokból. 
Rádi Róbert hozzátette, az első nap után nem célszerű következtetéseket levonni. Az üzemeltetőt azonban arra kérték, hogy folyamatosan készítsen statisztikai adatokat napi, heti és havi, valamint két feltöltés közötti fogyasztásra vonatkozóan is. A kabinetvezető hangsúlyozta, az automata elhelyezésének célja, hogy kiderüljön, mekkora, milyen mértékű igény mutatkozik az iskolatej fogyasztására hosszú távon.
Az előzetes következtetéseket várhatóan két hét múlva levonhatják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!