37 millió forintos projekt indul öt egyházi intézményben


2011-10-18 16:29:34  | cikk: mo  | 


37 millió forintos projekt indul öt egyházi intézményben főképe
45 féle tevékenységet, összesen 1305 órát bonyolíthat le öt egyházi intézmény Pápán és Nemesgörzsönyben a Társadalmi Megújulás Operatív Program "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása" című európai uniós pályázat segítségével. A projekt nyitórendezvényét ma délután tartották a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalában.
Bellai Veronika, a projekt menedzsere ismertette a pályázat részleteit. A mintegy 37 millió forintos projektben számos, az óvodai nevelésen és a tanítási órákon kívüli kulturális program, szakkör, tábor, kirándulás valósulhat meg. A projektben öt intézmény – a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája, a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, a Varga Gyula Református Általános Iskola (Nemesgörzsöny) és a Szász Póla Óvoda (Nemesgörzsöny) – vesz részt. Bellai Veronika elmondta, a szakkörök már szeptember 15-én megkezdődtek. Az egyes intézményekben a legkülönfélébb szakkörök indulhattak el az uniós program keretében: pl. színjátszó szakkörök, zenei foglalkozások, nyelvi fakultációk vagy sport tevékenységek.
Az 1305 órán kívül a Dunántúli Református Egyházkerület gondozásában megvalósul az ún. Keresztyén Élet Jeles Napjai programsorozat, melynek keretében további 240 órányi foglalkozás, előadás vár a diákokra. Az 5 intézményben 8-8 témanapot szerveznek, melyek tematikája a keresztyén ünnepekhez kötődik – többek között – a karácsonyhoz, a húsvéthoz vagy éppen a pünkösdhöz. A programokat 7 lelkész valósítja meg az intézményekben – tette hozzá a projektmenedzser.
Bellai Veronika hangsúlyozta azt is, a nagyszabású projekthez több mint 7 millió forintos eszközbeszerzés is kapcsolódik, melynek segítségével a résztvevő intézmények bővíthetik infrastruktúrájukat, új számítógépeket, projektort, televíziót vagy éppen nyomtatót vásárolhatnak. A projekt 2012. július 31-én zárul.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!