Újabb kreatív ötletek születtek a napközis munkaközösségben


2011-10-18 12:03:26  | cikk: mo  | 


Újabb kreatív ötletek születtek a napközis munkaközösségben főképe
Évente négy alkalommal tart kreatív foglalkozásokat a Városi Napközis Munkaközösség a Weöres Sándor Általános Iskola ebédlőjében. A Horváthné Bátor Mária vezetésével zajló programon a város általános iskoláinak napközis pedagógusai vesznek részt, és sajátítanak el különféle kreatív technikákat, játékokat, amelyeket majd felhasználhatnak a gyerekek nevelésében, képességeik fejlesztésében.
A négy alkalom mindig kötődik egy-egy évszakhoz, és az azokra jellemző ünnepekhez. A mai foglalkozáson a tanítók - többek között - különféle termésbábokat készítettek, mobiltelefon tartót gyártottak parafából és képességfejlesztő játékokat tanultak. A pedagógusok rendszerint 4-5 kreatív játékötletet, figurát, egyéb eszközt készítenek el, melynek sablonját és alapanyagait Horváthné Bátor Mária biztosítja. A foglalkozásvezető hangsúlyozta, a lényeg a kreativitás és az, hogy a játék vagy a kézműves tárgy érdekes és különleges legyen. 
Horváthné Bátor Mária érdeklődésünkre elmondta, már gyerekkora óta vonzódik a kézzel készített apróságokhoz és a kreatív dolgokhoz. Ötödikes osztályában, a gyerekek külön kérésére délutáni kézműves foglalkozásokat vezet.
A Város Napközi Munkaközösség rendszeresen képviselteti magát városi rendezvényeken, gyakran szerveznek kézműves foglalkozásokat egy-egy városi megmozdulás alkalmával. Legközelebb a Márton-napi mulatságra készülnek – tette hozzá a foglalkozásvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!