Tovább tart a zöld-fehér átok – fordított és nyert a Ferencváros


2011-10-16 21:32:50  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Tovább tart a zöld-fehér átok – fordított és nyert a Ferencváros főképe
Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Lombard Pápa egyik "mumusa", a Ferencváros látogatott a Perutz Stadionba. A pápaiak legjobb eredménye a mérkőzést megelőzően ugyanis csak egy árva döntetlen volt a Fradi ellen, sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában nem sikerült legyőzni őket. Remek hangulat, 4000 néző, várta a csapatokat. A mieinknél sérülések, betegségek miatt több hiányzó is volt, Lasha Totadze combhajlító-izom szakadást szenvedett a Haladás elleni Liga Kupa meccsen, Rodenbücher István orra két helyen is eltört az egyik edzésen, Ceasar Quintero és Dlusztus András is kisebb sérüléssel bajlódott, Sander Puri pedig eltiltás miatt volt kénytelen a lelátóról figyelni az eseményeket. A mieink a Szűcs, Szűcs L., Nagy S., Tóth G., Németh M., Présinger, Farkas A., Horváth L., Lovrencsics, Maric, Ganugrava Ferenczi összeállításban kezdtek, míg Détári Lajos a Jova, Maróti, Klein, Balog Z., Junior, Józsi, Otten, Jovanovic, Morales, Hakola, Pölöskey kezdő 11-et küldte pályára a mieink ellen. A mérkőzés kezdőrúgását Karvas Larina végezte el. Az ötödik percben jegyezhettük fel az első lehetőséget, Ganugrava adta be a jobb oldalról középre a labdát, a játékszert Jova Levente ütötte rossz helyre, a berobbanó Maric közeli lövését azonban blokkolták a védők. Fél óra elteltével Juha Hakola tesztelte távolról Szűcsöt, ám a portás a helyén volt. Az első félidőben a küzdelem dominált, a szünetben Somalia állt be Morales helyére. A 47. percben 3000 szimpatizáns örömére megszerezte a vezetést a Lombard Pápa, egy lecsorgó labdára Maric csapott le, a csatár elfektette a tizenhatoson belül Balog Zoltánt, majd nyolc méterről kilőtte a hosszú alsót 1-0. Sokáig nem örülhettek a hazaiak, nyolc perccel később ismét egál volt az állás, Hakola beadását Somalia a kapu jobb oldalába bólintotta 1-1. Egy óra játék után Júnior bal oldali beadását Pölöskey a bal kapufa mellé fejelte, nem sokkal ment mellé. A 69. percben Jova mutatott be elképesztő bravúrt, a hálóőr Maric közeli lövését hatástalanította. A 70. percben Szűcs tartotta meccsben a pápaiakat, Pölöskey futotta le Tóthot, lövésébe nagy bravúrral még beleért a kapus, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. 15 perccel a lefújás előtt megszerezte a vezetést a Fradi, Józsi jobb oldali szabadrúgását Klein négy méterről a bal felsőbe fejelte 1-2. A hátralévő időben felívelésekkel próbálkozott a Lombard, hasztalanul, a zöld-fehérek megtartották az eredményt és három ponttal távoztak a Perutz Stadionból.

Véber György: A kívülállók egészen biztosan jól szórakoztak, lüktető első félidőt láthattunk, a szünetben is azt mondtam, hogy ezt kell folytatni. A vezetésünk után olyan hibából kaptuk az egyenlítő gólt, amire direkt felhívtam a figyelmet. A gól után a Fradi fölénk kerekedett, nem tudtuk azt a ritmust tartani, ami elvárható lett volna és a végére nem maradt erőnk egyenlíteni. Ez egy olyan vereség volt, amikor a mérkőzés után gratuláltam a játékosaimnak az öltözőben.

Détári Lajos: Jó mérkőzést játszott mindkét csapat, aki megnézte ezt a találkozót véleményem szerint jól szórakozott. Nagyon örülök a győzelemnek, három vesztes találkozó után nagyon fontos a mostani siker. Bízom benne, hogy a játékosok válláról leveszi a terhet ez a mai diadal és nyugodtan készülhetünk az Újpest elleni rangadóra.

Lombard Pápa – Ferencváros 1-2 (0-0) Gsz.: Maric ill. Somalia, Klein
Perutz Stadion, 4000 néző, v.: Fábián (Varga, Viszokai)

Lombard Pápa: Szűcs L., Nagy S., Tóth G., Németh M., Présinger, Farkas A., Horváth L., Lovrencsics, Maric, Ganugrava (’83 Germán) Ferenczi

Ferencváros: Jova, Maróti (’72 Abdi), Klein, Balog Z., Junior, Józsi, Otten, Jovanovic, Morales (’46 Somalia), Hakola, Pölöskey

További eredmények:
Debrecen - Győri ETO 2-0
Videoton - Kecskemét 0-2
Diósgyőr - Pécs 4-0
Kaposvár - Honvéd 2-2
Paks - Haladás 3-2
Siófok - Vasas 0-0
Újpest – ZTE 4-2

A Lombard Pápa 12 fordulót követően a 9. a tabellán, Véber György csapata október 22-én Kecskemétre látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!