Kihelyezték a parkolást engedélyező táblákat


2011-10-16 16:40:08  | cikk: HuHa  | 


Kihelyezték a parkolást engedélyező táblákat főképe
Alig két héttel ezelőtt ülésezett a Városi Közlekedési Bizottság, hogy megoldást találjanak az Eötvös utcán, Szent László utcán és Rákóczi utcán való szabályos parkolás biztosítására. A rendőrség, az önkormányzat, a városgondnokság és a közterület felügyelet képviselőiből álló bizottság úgy döntött, hogy a félkerékkel a járdán való parkolást engedélyezik, az említett utcákba behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek számára. Eddig ugyanis a korlátozott forgalmú, szűk utcákon nem volt engedélyezve a parkolás, így tulajdonképpen az ott várakozó járművek szabálytalanul álltak. A héten azonban elkészültek a kiegészítő táblák, melyek lehetővé teszik, hogy az engedéllyel rendelkezők a KRESZ szabályainak betartásával, az utcák kijelölt oldalán várakozhassanak. A Városgondnokság dolgozói ki is helyezték a táblákat, így az Eötvös, Szent László és Rákóczi utcában az ott lakók és engedély birtokában lévők most már szabályosan parkolhatnak ingatlanjaik előtt.
-Úgy gondolom, örömmel fogadták az itt élők a parkolást engedélyező táblák kihelyezését és az első napokban azt tapasztaltam, hogy ennek megfelelően helyezték el várakozó járműveiket. A tábla értelmében fél kerékkel a járdán lehet parkolni úgy, hogy a KRESZ-ben előírt szélességű hely megmaradjon a gyalogos közlekedés számára és a várakozó jármű ne akadályozza az úttesten haladó gépkocsikat – mondta el Derczó Zoltán, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője. A rendőr zászlós hangsúlyozta, a Rákóczi, az Eötvös és a Szent László utcákba továbbra sem hajthatnak be engedély nélkül a járművek, így – függetlenül a kiegészítő táblák kihelyezésétől - számukra a várakozás sem megengedett. Az új közlekedési rend viszont megoldja az említett utcákban lakók parkolási gondjait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!