Képvarázslók kertje - kiállítás a JMSZK-ban


2011-10-16 09:14:59  | cikk: mo  | 


Képvarázslók kertje - kiállítás a JMSZK-ban főképe
Két szombathelyi alkotó S. Horváth Ildikó grafikus művész és Stekovics Gáspár képzőművész Párhuzamos struktúrák című közös kiállítása nyílt tegnap a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében. A megnyitón közreműködött Szücs András, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája diákja. A tárlatot Masszi Ferenc képzőművész nyitotta meg, aki a két művész által képviselt technika, a mélynyomás és a fotográfia történetére is kitért, majd hangsúlyozta mindkét művész hosszú utat járt be saját képi világának megleléséig. S. Horváth Ildikó alkotásain elemek, figurák, arcok jelennek meg, sajátos, ún. lírai absztrakt nyelvezettel. Művészetében különösen nagy szerepe van a kompozíciónak, a különböző erővonalaknak, a színszimbolikának.
Stekovics Gáspár festőművész a képzőművészeti egyetemen kezdett komolyabban fotózni, majd később tevékenységét felfüggesztette, s végül a digitális technika begyűrűzése csábította ismét a fényképezőgép mögé. Masszi Ferenc ismertetésében kiemelte, Stekovics Gáspár biztos kézzel nyúl azokhoz a fortélyokhoz, melyekkel a karakterek leginkább megörökíthetők.
E közös művészi tárlatot Masszi Ferenc a képvarázslók kertjének nevezte, melybe örömmel invitál minden művészetkedvelőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!