A Bakonyerdő idei első győzelmét a pápai játékosok haja bánja (Frissítve)


2011-10-15 20:32:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Bakonyerdő idei első győzelmét a pápai játékosok haja bánja (Frissítve) főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság ötödik fordulójában a Mecseknádasd ellen megszerezte idei első diadalát a Bakonyerdő Elmax Vasas SE. A pápaiak egy döntetlennel és három vereséggel az utolsó előtti helyről várták a kezdő sípszót, míg a vendégek három győzelemmel és egy vereséggel a tabella negyedik helyén tanyáztak. A két csapat közötti hét (!) hely szerencsére a küzdőtéren egyáltalán nem látszott meg, a mieink az első pillanattól kezdve igyekeztek tudatosítani a mecsekiekkel illetve a kilátogató 100 nézővel, itt ma csak egyfajta eredmény születhet, mégpedig pápai győzelem! A félidő derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Szabó Tamás vezérletével nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a mieink, és remek támadójátékuknak és az átlövéseknek köszönhetően ötgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (18-13). A folytatásban sem változott a játék képe, öt-hatgólos különbség állandósult a két gárda között, a végére kicsit elfáradtak a mieink, így az utolsó 10 percben könnyű gólokat szereztek a vendégek, a győzelem azonban egy pillanatig sem forgott veszélyben – a hajrára a fiatalok is jól szálltak be – így a pápai csapat megérdemelt győzelmet aratott. A mai összecsapáson a húzóembereken keresztül egészen a legfiatalabbak is bebizonyították, hogy igenis van komoly férfi kézilabda csapat Pápán, még akkor is, ha a körülmények nem mindig a legideálisabbak.
Poór Tamás: Akik rendszeresen kijárnak a meccseinkre tudják, hogy a védekezésünkkel és a küzdeni akarásunkkal nincsen gond, a támadójátékunk viszont hagyott kívánnivalót maga után. A Mecseknádasd is igyekezett a két leggólerősebb játékosunkat kivenni a játékból, szerencsére a többiek saját posztjukon jól megoldották a feladatukat, egy-két támadásunk kifejezetten tetszett. A mai diadalból erőt kell meríteni a további találkozókra. Korábban ért minket kritika a csapat összetartása miatt, nekik is üzenem, hogy a Bakonyerdő Pápa játékosai a következő mérkőzésre haj nélkül fognak kiállni, ez volt ugyanis a fogadalom, amennyiben meglesz az első győzelem– a légellenállásunk biztosan kisebb lesz jövő hétre. Mindenképpen dicséret illet mindenkit, bebizonyították a srácok, hogy érdemes kijárni a mérkőzéseinkre.

Bakonyerdő Pápa – Mecsek Takarék Mecseknádasd 35-30 (18-13)

Pápai gólszerzők:
Szabó Tamás 13
Takács Balázs 10
Lakos Csaba 3
Kapcsándi Zsolt 3
Sarus Ferenc 1
Domonkos Ádám 1
Takács Norbert 1
Nagy Péter 1
Bors Patrik 1
Fébert Levente 1

A juniorok jól kezdték a mérkőzést, az első látásra gyengébbnek tűnő vendég csapat próbált helyt állni. Támadásban kicsit megtorpantunk az első pár percben, utána magukra találtak a fiúk, s a remek védekezés mellé támadásban feljavulva felőrölték a vendégeket. Az első félidő utolsó perceiben óriási játékvezetői hibából elvesztette a Bakonyerdő irányítóját. A füttykoncert és a bekiabálások után sem torpantak meg, de jókor jött a szünet. A második félidőre Nagy Péter irányított, s remekül osztotta a labdát. A végére alakult ki a legnagyobb különbség, a cserék is nagyban hozzátettek a sikerhez. Mivel Alsóőrs négy góllal kikapott, a pápai juniorok egyetlen 100 százalékos csapatként a tabella élére álltak.
 
Kapcsándi Zsolt: Remek mérkőzés volt, igazi közönségszórakoztató összecsapás! Ilyen sok néző tán sosem volt még a meccsünkön, nem csalódtak ma sem bennünk, az biztos, köszönöm a bíztatást a csapat nevében! Több játékosom is kiválóan játszott, annak ellenére, hogy még mindig hibázunk bőven. Nagy Péter remekül irányított, Kathi Konrád kihasználta a könnyű gólszerzési lehetőséget, ez a két srác nagyon érzi egymást védekezésben és támadásban is. Kapusaimra sem lehet panasz, a fiatalok szépen helyt állnak, bravúrokat mutatnak be. Négy remek kapusból válogathatok hétről hétre, ellenfeleink pedig örülhetnek, ha valaki egyáltalán vállalja ezt a posztot. A kiállítás óriási tévedés volt, saját szememmel láttam az esetet, itt most nem volt nagy jelentősége, de egy szoros meccsen ez pontokba kerülhetett volna. Gratulálok a csapatomnak, de ezután már előre tekintünk, s gőzerővel készülünk következő, nagyon fontos bajnokinkra.

Bakonyerdő VSE – Mecsekvidéke TSZSE 45 -23 (21-7)

Pápai gólszerzők:
Nagy Kristóf 9
Bors Patrik 8
Bors Martin 7
Nagy Péter 5
Kathi Konrád 5
Kiss Márton Titusz 4
Monostori Bence 3
Fébert Levente 2
Kapcsándi Kristóf 2

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!