Segítségnyújtás nélkül távozott – 16 órán belül elfogták


2011-10-14 21:38:21  | cikk: HuHa  | 


Segítségnyújtás nélkül távozott – 16 órán belül elfogták főképe
Mindössze 16 óra leforgása alatt sikerült a pápai rendőröknek megtalálni azt a gépkocsivezetőt, aki 2011. október 10-én ütközött egy szemből érkező járművel, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt. Az ügy részleteiről és a sikeres felderítésről Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója tájékoztatta hírportálunkat.
-Az említett napon az éjszakai órákban egy hölgy közlekedett gépkocsijával az egyik Pápa környéki falu utcájában. Vele szemből érkezett egy jármű, majd amikor egymás mellett elhaladtak, baloldali visszapillantó tükrük összeért. Az ütközés következtében betörött a nő által vezetett személyautó bal első ablaka és üvegszilánk fúródott az arcába. Sérülései szerencsére nem voltak súlyosak. A sértett azonnal megállt, a másik jármű után nézett, de annak vezetője nem mutatott megállási szándékot. Utána fordult és követte egy ideig, ám hamarosan szem elől vesztette. Ekkor értesítette a rendőrséget – idézte fel a cserbenhagyás történetét a rendőr őrnagy. Az éjszakai sötétség miatt a helyszínt elhagyó járműről és annak vezetőjéről szinte semmi információ nem állt rendelkezésre, ennek ellenére a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője, Derczó Zoltán rendőr zászlós 16 órán belül eljutott a segítségnyújtást elmulasztó sofőrhöz.
-Az alosztályvezető feltérképezte az érkezési és távozási útvonalat, illetve olyan jármű után kutatott, melynek sérült volt a baloldali visszapillantó tükre. Erőfeszítéseit siker koronázta és a balesethez közeli faluban kollégájával rátalált az okozó járműre. A gépkocsi tulajdonosát elfogták és előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A cserbenhagyó vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését – mondta el Császárné Elek Veronika és hozzátette - a sárvári férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntette miatt folyik a nyomozás. Tettéért akár 3 év szabadságvesztést is kaphat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!