Ivókúttal és pihenő helyekkel bővült a Tapolcafői Forrás Tanösvény


2011-10-14 21:04:08  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ivókúttal és pihenő helyekkel bővült a Tapolcafői Forrás Tanösvény főképe
A Tapolcafői Forrás Tanösvényt 2011. március 22-én, a víz világnapján adták át. Azóta tovább fejlődött az ösvény, hiszen ma délután ivókutat, három garnitúra asztalt és padot, valamint szalonnasütőt vehettek birtokukba a tapolcafőiek.
Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, nagy öröm számukra, hogy ez az álom megvalósult.
-    2009 őszén merült fel a tanösvény kiépítésének ötlete. 2011. március 22-én át is adtuk a tanösvényt. Elmondhatjuk, hogy azóta nagyon sokan keresték fel, egyénileg és csoportosan egyaránt, nemcsak Pápa és vonzáskörzetéből, hanem Budapestről és a Balaton partjáról is. Amikor a tanösvényt átadtuk, még csak az alapmunkálatok voltak meg. Akkor elmondtuk, hogy vannak még álmaink, vágyaink a fejlesztés kapcsán. Ma pedig azért jöttünk el ide, hogy felavassuk a márciusban még csak tervként szereplő beruházásokat. Mindenképpen szükségesnek tartottuk az ivókút megépítését, hogy az idelátogatók megkóstolhassák, illetve szomjukat olthassák egy jó pohár kitűnő minőségű forrásvízzel. Fontos volt még a pihenőhelyek kialakítása is és az asztalok kihelyezése, hiszen minden erre kirándulónak jól esik egy kicsit leülni, megpihenve a gyönyörű tájban gyönyörködni és mélyeket sóhajtozni a tiszta friss levegőn. A megvalósításban a Víz és Csatornamű Zrt. és a Bakonyerdő Zrt. nagy segítséget nyújtott - mondta Horváth Endre.
Az eseményen részt vett Unger Tamás alpolgármester is, aki köszöntőjében a Tapolcafői Kertbarát Kör kiemelkedő munkáját, összefogását hangsúlyozta. Mint mondta, napjainkban a fiatalok inkább otthon a televízió, vagy a számítógép előtt ülnek, s reméli ez az új turisztikai célpont egy okkal több, amiért érdemes lesz kimozdulniuk a lakásból, hogy ebben a gyönyörű, rendezett környezetben sétáljanak egyet.
Dr. Lukács Endre, a Pápai Víz és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója is szólt az egybegyűltekhez.
- Öröm elmondani, hogy van vizünk, ami ráadásul nagyon jó minőségű is. Ahogy itt fakad a forrás, úgy tör fel az élet is. Tízezer köbméter vizet szolgáltatunk Pápán és a környékén, de Ajka környékére is jut ebből. Ez közel 60.000 embert lát el tiszta ivóvízzel. Az itt levő mederben pedig húszezer köbméter folyik el. Reméljük, sokan isznak majd ebből a forrásvízből - mondta a vezérigazgató.
Végül Unger Tamás alpolgármester, dr. Lukács Endre, a Pápai Víz és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója, Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör Közhasznú Egyesület elnöke és Nagy Gergely, a Bakonyerdő Zrt. pápai erdészetének igazgatója átvágták a szalagot, majd együtt körbesétáltak a jelenlevőkkel a tanösvényen.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!