Idősek Világnapja a JMK-ban


2011-10-14 18:55:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Idősek Világnapja a JMK-ban főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Szervezete ebben az esztendőben is a Jókai Mór Művelődési Központban rendezte ünnepi műsorát. A délutánon elsőként Osváth Imre: Becsüld az öregeket című versét Gyimóti László szavalta el, majd Baán Éva, az egyesület elnöke köszöntötte a rendezvényen megjelenteket.
- Minden évben egyszer köszöntjük az időskorúakat, de szeretetüket, bölcsességüket az év minden napján érezzük. Figyelnünk kell rájuk, hiszen ők azok, akik végigéltek egy örömökkel és küzdelmekkel teli életet, és az idős kor bölcsességével már tudják, hogy mi az a jó, amit tovább kell adni, és mi az a rossz, amit el kell kerülnie az utánuk következő generációnak. A társadalomnak mindig mindent meg kell tennie azért, hogy éreztessék velük, fontos részei az életnek és nem hagyják őket magukra. Azt szeretnénk, hogy az idősek békében, illő megbecsülésben éljenek és megkapják az egészségük és az életkörülményeik lehető legmagasabb szintű megőrzéséhez szükséges segítséget és támogatást.
Az ünnepi rendezvényt dr. Áldozó Tamás polgármester is megtisztelte, aki saját novellájával köszöntötte a szépkorúakat. Ezt követően a műsorban Eisenbeck Ágota, Vízer Dávid és Németh-Vékes Erzsébet tolmácsolásában közkedvelt dallamok hangzottak el. A nap végén élőzene és egy pohár bor várta a szép számban megjelent nyugdíjasokat. Az egyesület tagjai legközelebb egy egész napos kirándulásra Budapestre, majd Zalaegerszegre utaznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!