Matekverseny csapatban


2011-10-14 16:01:57  | cikk: mo  | 


Matekverseny csapatban főképe
Ebben az évben először Tapolca, Várpalota és Pápa is helyszínéül szolgált a több éve megszervezett Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójának. A Munkácsy Mihály Általános Iskolában megrendezett matekversenyen összesen 11 négyfős csapat vett részt. A 3-8. osztályos tanulók három pápai általános iskolából – a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából és a házigazda Munkácsy iskolából – érkeztek a versenyre.
Megyeriné Borsó Éva igazgatóhelyettes, a megmérettetés szervezője elmondta, a Bolyai csapatverseny az első olyan verseny, melyben a diákoknak nemcsak tudásukról kell számot adniuk, hanem bizonyítaniuk kell azt is, miként tudnak egymással összedolgozni. A feladatlapokon ugyanis 13+1 gyakorlat szerepel, a feladatokat meg kell osztaniuk egymás közt, az utolsó gyakorlatot pedig együttműködve, közösen kell megoldaniuk. A csapatok közül kizárólag a legjobb juthat el az országos megmérettetésre.
Az igazgatóhelyettes elmondta azt is, a verseny lebonyolítása sem hagyományos, hiszen a megmérettetés a Himnusz hangjaival indul, a végén pedig mindenki oklevelet és gyümölcsöt kap. A  csapatok asztalán elhelyeztek egy-egy rózsaszálat is, mellyel arra ösztönözték a diákokat, hogy virággal köszönjék meg felkészítőtanáraik munkáját, türelmét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!