Az idei évi programot tervezte a Pápai Polgári Kör


2011-10-13 22:32:26  | cikk: HuHa  | 


Az idei évi programot tervezte a Pápai Polgári Kör főképe
 A szeptemberi Bornapokon tartott kötetlen összejövetel után ma nyitotta meg igazán az évadot a Pápai Polgári Kör. Az ipartestület székházában rendezett összejövetelen Rabi István, a kör elnöke összegezte a múlt évet.
-A múlt évet javarészt a két önkormányzati választás határozta meg. Az őszi önkormányzati választás előtt is ez volt a fő témánk, majd pedig miután dr. Kovács Zoltán megkapta megtisztelő és nehéz új feladatát a közigazgatás átszervezésében, az újabb polgármester választásra való készülés volt a feladatunk. Emellett ősszel tisztújítást tartottunk, melyen a tagság további bizalmat szavazott a vezetőség tagjainak, decemberben pedig - a már megszokott adventi beszélgetésen - dr. Steinbach József református püspök volt a vendégünk, egy csodálatos estére. Különösen jól sikerült a parlamenti kirándulásunk, melyre két busznyi résztvevővel mentünk és megemlítendő Koltai Gábor új filmjének bemutatója is, melyet az országban az elsők között láthattunk  – emelt ki a programok közül néhányat a kör elnöke. A múlt évadban egyébként tizenöt alkalommal gyűltek össze a polgári körösök, többnyire saját szervezésű programjaikon. A rendezvényeken változó létszámmal jelentek meg a körülbelül ötszáz fős civil csoport tagjai, néhány idős tag elhunyt az elmúlt évben, de vannak új arcok a körben – összegezte Rabi István. A ma esti összejövetel másik fő témája az idei év programjának megtervezése volt, mely a tagság javaslatai alapján állt össze. A következő – novemberi – rendezvény vendége dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő lesz, akit arra kért a kör vezetősége, hogy a parlamenti munkáról és a kormánymegbízotti feladatokról tájékoztassa a tagságot. Decemberben a hagyományos adventi beszélgetéssel zárják az évet, januárban pedig a szintén megszokott batyus bállal nyitják a 2012-es esztendőt. Ezt követően a kör februári összejövetelére Boros Bánk Levente politológust hívják meg. A tavaszi program még kialakulóban van, az azonban biztos, hogy a júniusi évadzáró pikniken – nagyszabású rendezvény keretében – a tíz éves jubileumot szeretnék megünnepelni, az elmúlt esztendők legnevesebb vendégeinek meghívásával.
A polgári kör összejövetelén még egy téma vetődött fel. A kör aláírásgyűjtésbe kezdett a Kossuth utcai nagyáruház épületének lebontásáért.
-Azt már látjuk, hogy a Fő tér gyönyörűen meg fog újulni és véleményünk szerint ezt a munkát folytatni kell a Kossuth utcán. Az áruház épülete rendkívül oda nem illő „alkotás” és ennek az eltávolítására népi kezdeményezést próbálunk elindítani. Az aláírásgyűjtéssel célunk az, hogy az önkormányzat tegyen lépéseket arra, hogy eltűnjön onnan ez az éktelenkedő seb és egy kedves tér alakuljon ki.
A polgári kör elnöke elmondta, ezzel kapcsolatban többen is megszólították már, ő pedig feltételezte, hogy a tagság is az ügy mellé áll, így gyakorlatilag a mai estén bontott zászlót ez a kezdeményezés.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!